Glumica Vesna Ravenšćak oboljela od leukemije, pomozite njoj i drugima putem Zaklade Ana Rukavina

Zagrebačka glumica Vesna Ravenšćak uhvatila se u koštac s teškom bolešću, leukemijom, no njen vedar duh, zarazan smijeh i borbeni stav poručuju jedno – Vratit ću se na daske koje život znače čvršća, snažnija i zdrava!

ravenscak1

Vesna, koja je svoj život posvetila publici, radeći za onaj pljesak koji upotpunjuje dušu i tijelo vrhunskih glumaca, doznala je da ima ovu opaku bolest te je ovih dana krenula na kemoterapije u KBC Rebro, a u suradnji s brižnim liječnicima te Zakladom Ana Rukavina u potrazi je za donorom koštane srži, jer je transplantacija nužna kako bi liječenje bilo potpuno i sveobuhvatno.

Stoga ova glumica, koja je odigrala nebrojene predstave u svom matičnom kazalištu Žar ptica i diljem Hrvatske, a publiku je do suza nasmijala i zabavila u nezavisnim hit-mjuziklima Footloose i Crna kuća, treba pomoć kako bi pronašla adekvatnog donora.

DSC_0084Zato su se članovi kreativnog tima i ansambla Footloosea i Crne kuće ovih dana uputili u Zakladu Ana Rukavina kako bi dali krv na testiranje i kako bi se uvrstili u registar koštane srži, te kako bi na taj način pomogli i svim drugim ljudima kojima bi mogao zatrebati adekvatan donor.

Vesnini prijatelji i kolege pozivaju stoga sve ljude dobre volje da ujedine snage i dođu na testiranje krvi za registar koštane srži u Zakladu Ana Rukavina, u KBC Rebro, svakim radnim danom od 8 do 14 sati. Ne treba doći na tašte, ništa ne boli i postupak je kratak i jednostavan, a s tih nekoliko kapljica krvi nekome možete spasiti život!

Pomozimo Vesni da što prije ponovo zaigra u svojim ulogama i podari publici smiješak na lice, kako samo ona to zna!