GLUMAČKA LEGENDA: Žarko Potočnjak obilježio 50 godina rada u kazalištu!

Žarko Potočnjak
Foto: Press

Sinoć je u Kazalištu Gavella premijerno prikazana monodrama “Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka” kojom je glumačka legenda Žarko Potočnjak proslavio jubilarnih 50 godina na kazališnim daskama.

Glavni junak, Josip Bizjak, neostvareni je umjetnik i fanatik kazališta u kojem radi kao rekviziter. Kada publika unatoč otkazanoj predstavi ne napušta dvoranu, u jednom trenutku on ostaje sam na sceni i započinje istovremeno duhovitu i melankoličnu kazališnu igru kojom otkriva pogled iza kulisa kazališta.

Mašta i čežnja, ambicije i stvarnost te jedan sasvim drugačiji pogled na umjetnost kroz profanu, a opet suptilnu egzistenciju jednog kazališnog gubitnika odlike su predstave koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Jednako je zanimljiva i lista suradnika. Redatelj predstave je gost iz Austrije, umjetnički ravnatelj Theaterherbst Grenzenlos Marius Schiener, hrvatskoj publici poznat po predstavi Indija u kojoj su igrali popularni glumci Damir Šaban i Nenad Cvetko.

Tekst Eberharda Streula preradili su Žarko Potočnjak i Marius Schiener, uz pomoć dramaturga i redatelja Pave Marinkovića.

Predstava je nastala uz veliku potporu Austrijskog kulturnog foruma iz Zagreba te je sastavni dio projekta 2017 – Godina kulture Austrija-Hrvatska.

Žarko Potočnjak
Foto: Press