FULIRANJE NA STROSSMAYEROVOM TRGU: Glazbena i gastro ponuda sa svih strana svijeta

FULIRANJE NA STROSSMAYEROVOM TRGU: Glazbena i gastro ponuda sa svih strana svijeta
Foto: Press / Sandro Sklepić

Međunarodni glazbeni program na dvije pozornice uz više od 80 izvođača, više od 160 sati glazbe, interaktivni sadržaji za djecu, prvi virtualni bor, slasni zalogaji sa svih strana svijeta…

To je tek dio onoga što nudi ovogodišnje izdanje Fuliranja na Strossmayerovom trgu.

Bit će tu i shopping corneri sa zanimljivim darovima i besplatan doček Nove godine, uz jedan od najpoznatijih svjetskih labela elektronske glazbe Defected, a organizatori ponosno ističu da Fuliranje prošle godine osvojilo titulu najboljeg zagrebačkog adventskog događanja (po izboru posjetitelja web stranice TZ grada Zagreba).

FULIRANJE NA STROSSMAYEROVOM TRGU: Glazbena i gastro ponuda sa svih strana svijeta
Foto: Press / Sandro Sklepić

Agencija The Adriatic Coasting, koju predstavljaju Nick Colgan i Pepi Hubzin, kurira sjajan glazbeni program uz poznate strane i domaće DJ snage kao što su Danny Krivit – poznati DJ, koji nastupa u petak od 20 h, a uskoro obilježava 50 godina karijere, Todd Terry, dobitnik nagrade Grammy koji nas uvodi u Novu 2019., Andy Daniell, Justin Robertson, Big Danny Kane, Dean Sunshine Smith i Bobby Beige.

Tu su i hrvatski DJ’evi, PEZNT, BlackSoul i drugi, a ženske snage Rea, Babilonska, Ines i Remi iz Elementala pripremaju poseban program za Badnjak. Svjetska senzacija, Queen Real Tribute Band, dolazi nam 8.12 i po prvi put nastupa u Zagrebu na otvorenom. Ljubitelji klasike uživat će u izvedbama studenata Muzičke akademije Zagreb ponedjeljkom od 12 do 16 sati, a program će obogatiti i 7 live nastupa. Druga pozornica Schmeck by BSH events, priprema stand up program, kvizove i disko večeri.

Kreativna ponuda sa svih strana svijeta u mesnim, ribljim, vegetarijanskim i veganskim varijantama zapalit će Fuliranje. S nama su i poznati Chefovi: Mario Mihelj, Dino Galvagno, Marko Palfi, Marin Medak i Vid Nikolić. Premijerno će nastupiti: Veganšpek, St.Moritz, Ramen bar, Pizza & BBQ Buffalo, Munchy, Mr.Bjorg, Trdelnik, Mime’s Gourmet Bar, Kascheta & Meat the King, Jarunski dvori, Good Food, Garden Bar & Kitchen, Fermaj tovara, Chiquita Churrosita, Bread Club, i Atelier Køkken.

Tu su i Time, T&T, Submarine, Sljeme, RougeMarin, Ledo Pommes Frites, Nonina tajna, Lumperaj, Milky, Wurst Bar, El Toro, Rakijarnica&Mason Burgers & Stuff, BarBaQ i Bakina padela. Spravljat će tradicionalne istarske i ličke specijalitete, dalmatinsku spizu, španjolske oblizeke, skandinavsku i švicarsku ponudu, azijsku hranu, južnoameričke delicije, roštilj i originalne deserte.

Što se krije iza maštovitih naziva jela Goruća Rum Baba, Duck strudel, Frap, Slatki mikrofoni i Grah tortilja otkrit ćete sami, a uz hranu neizostavne su i tekuće slasti poput Rosemary Julebryg zimskog piva kojeg je The Garden Brewery pripremio posebno za Fuliranje.

Raskoš toplih ginova i gloggova, vinskih užitaka uz najbolja slovenska vina Jeruzalem Ormož, G3 Spirits žestica, kao i zimske varijante koktela kultnih morskih barova Papaya i Lola Bar, uz već poznate barove GingleBells, Mangosta i Rakijarnica pozivaju na guštanje bez granica. Glazbeni gastro koncept Frühstück zafulirat će 1. prosinca od 10 do 18 h uz kombinaciju slasnih doručaka i cool glazbe.

Za najmlađe spremna je i Tvornica Djeda Božićnjaka s maštovitim radionicama i predstavama. Nedjeljom pjevaju dječji zborovi, a mali finalisti Međunarodnog dječjeg festivala Čarobna Frula nastupaju 2. prosinca od 10.30 do 12 h, uoči finalnog natjecanja u Lisinskom.