Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u središtu Zeline otvoren interaktivni izložbeni prostor

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u središtu Zeline otvoren interaktivni izložbeni prostor
Foto: Zagrebačka županija

Tribinom “Povezani u različitosti”, Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji “Srce” obilježila je u Svetom Ivanu Zelini Međunarodni dan osoba s invaliditetom (3. prosinca) i Međunarodni dan volontera (5. prosinca). Otvoren je tom prigodom, u središtu Zeline, i interaktivni izložbeni prostor Udruge, simbolično nazvan “Dar”.

“Iznenadio nas je nenadani poklon naše sugrađanke Ljubice Šamšalović. U prostoru kojeg nam je poklonila postavili smo izložbu radova naših volontera i članova. U njemu ćemo, zasad jednom tjedno, organizirati interaktivne radionice gdje će zainteresirana djeca, u malim grupama, zajedno s našim volonterima i članovima izrađivati unikatne predmete. Bit će to dodatna vrijednost našim dosadašnjim aktivnostima, a dodatno ćemo se približiti i građanima”, ispričala je Đurđa Penava, predsjednica Udruge.

U sklopu tribine, članice Udruge “Srce” Jelena Ferin i Marija Dugac govorile su o inkluziji, naglasivši da se njome zajednici želi pokazati što sve osobe s invaliditetom mogu.

U ime Županije tribini je prisustvovala pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak. Poručila je da se obilježavanjem Međunarodnog dana osoba s invaliditetom želi naglasiti jednakost u ostvarivanju ljudskih prava. Zahvalila je i svim volonterima koji svojim radom, rekla je, doprinose razvoju odgovornosti, toleranciji, društvenoj solidarnosti i stvaraju humanije društvo.

Prisutnima se, uz ostale, obratio i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.