Floraart 2013.: 144 hrvatskih, te 13 izlagača iz Europe i SAD-a

Otvorenjem 48. međunarodne vrtne izložbe Floraart, Zagrepčani i njihovi gosti od danas imaju priliku uživati u cvjetnom bogatstvu parka Bundek.

flora-art-2013

Ovaj najveći sajam cvijeća u regiji, otvorio je zagrebački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Floraart-a Milan Bandić upitavši Ima li ljepši poklon prigodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, od ovog našeg cvjetnog zagrebačkog pušleka?

Gradonačelnik je dodao i da Floraart objedinjuje u sebi tri vrlo bitne značajke: Turistički sadržaj, obzirom da se očekuje više od 100.000 posjetitelja, zatim poslovni, odnosno komercijalni značaj koji je vrlo bitan u vremenima dok kriza i dalje traje, te zabavni, edukativni i natjecateljski sadržaj.

Uz zahvalu gradonačelniku, pokrovitelju Floraarta, voditelj podružnice Zagrebačkog holdinga Zrinjevac Igor Toljan podsjetio je kako se ove godine obilježava 120 godina Zrinjevca, organizatora ove cvjetne manifestacije. Također, dodao je, Floraart je prepoznat u Europi, te se svrstava u red sa sličnim izložbama u velikim gradovima razvijene europske i svjetske vrtlarske tradicije.

Ovogodišnja vrtna izložba okuplja čak 144 hrvatskih izlagača, te 13 izlagača iz Europe i SAD-a. Svaki dan od 30. svibnja do 2. lipnja, u vremenu od 9,00 do 21,00 sat, posjetioci će besplatno moći uživati u cvijeću, ali i prisustvovati brojnim događanjima, poput radionica, predavanja, prezentacija, natjecanja, uz kulturno-zabavni program.