DJEČJI LJETNI KAMP: Klinci oduševljeni bogatim i raznolikim programom

Dječji ljetni kamp
Foto: Press

Tjedan koji je za nama ujedno je i prvi tjedan novog izdanje Dječjeg ljetnog kampa u organizaciji gradske ustanove Upravljanje sportskim objektima.

U prvoj grupi polaznika je bilo pedeset troje klinaca oduševljenih aktivnostima poput: ekološke radionice, prezentacije odbojke, edukaciji o zaštiti sunca uz sponzora La Roche-Posay te kupanjem na bazenima Sportskog parka Mladost.

Tradicionalni program Dječji ljetni kamp, što ga ustanova Upravljanje sportskim objektima organizira za svoje najmlađe korisnike nakon završetka škole, provoditi će se i ove godine od 18. lipnja do 27. srpnja na lokacijama RSC Jarun, Sportskog parka Mladost te Hipodroma. Ove godine program je uvršten u godišnju proslavu Međunarodnog olimpijskog dana (MOD) u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske olimpijske akademije u lipnju 2018. godine.

Ideja je da se organizacijom ljetnih kampova za djecu i mlade u mjestu stanovanja ponudi mogućnost organiziranog i zabavnog korištenja viška slobodnog vremena što se javlja tijekom ljetnih školskih praznika.

Dječji ljetni kamp
Foto: Press

Program je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta od 7 do 12 godina te uključuje organizaciju različitih sportsko-rekreacijskih aktivnosti, ekološku radionicu i radionicu sigurnosti na vodi. Dječji ljetni kamp je zamišljen kao dnevni boravak djece na objektima ustanove, a cijena programa iznosi 500 kuna uz uključeni ručak.

Sportsko-rekreacijske aktivnosti nude plivanje, odbojku, nogomet, košarku, badminton, mini golf, stolni tenis, viseću kuglanu te različite elementarne i štafetne igre. U ekološkoj radionici mladi polaznici će imati priliku upoznati biljni i životinjski svijet RSC Jarun, saznati nešto o povijesti nastanka jarunskih jezera te naučiti kako se rade terenska mjerenja kakvoće vode. Radionica sigurnosti na vodi usmjerena je ka upoznavanju s opasnostima na vodi i pravilima ponašanja u blizini vode.

Kompletan program i radionice vode iskusni kineziolozi, biolozi i licencirani spasioci.

Novost ovogodišnjeg kampa je izlet na Hipodrom Zagreb na kojem će djeca ići u razgledavanje objekta Hipodrom Zagreb, upoznavati se s konjima i njihovim načinom života, imati predavanje o njezi i hranjenju konja, prikaz dijelova opreme i procesa čišćenja i sedlanja konja za trening i upoznavanje s radom škole jahanja

Program se uspješno provodi od 2014. godine, a kontinuiran rast broja korisnika kroz godine pokazuje da se potražnja za ovim programom povećava.

Kvaliteta programa se, boljom organizacijom, uključivanjem stručnog vodstva u sve aktivnosti programa te kvalitetnijim sadržajem, svake godine podiže na višu pa ne čudi da projekt svake godine izaziva sve veću pozornost građana, odnosno roditelja djece osnovnoškolskog uzrasta, koji nestrpljivo već od početka godine čekaju mogućnost prijave djeteta u kamp kako bi mu osigurali kvalitetno provođenje ljetnih školskih praznika u Zagrebu.