Fantastic Zagreb nastavlja s projekcijama na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Fantastic Zagreb nastavlja s projekcijama na Ljetnoj pozornici Tuškanac
Foto: Press

Ljubitelji žanrovskog filma u velikom su broju pohodili prva četiri dana 10. izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala uživajući u kultnim klasicima i premijernim naslovima.

Novi tjedan započinje projekcijom kultnog SF trilera “Totalni opoziv” (“Total Recall”) koji slavi 30. godišnjicu s neponovljivim Arnoldom Schwarzeneggerom u naslovnoj ulozi. Već sljedeće večeri Fantastic Zagreb prikazuje jedan od najhvaljenijih horora ove godine “Relikt” (“Relic”) koji će kod publike izazvati i vrisak i suzu.

Nakon svjetske premijere na ovogodišnjem filmskom festivalu Sundance, “Relikt” svoju europsku premijeru ima upravo na Fantastic Zagreb Film Festivalu!

Sredina tjedna rezervirana je za nezaboravnu SF avanturu “Povratak u budućnost” koja slavi 35. rođendan! Ovjenčan nizom nagrada danas uživa status jednog od najomiljenijih holivudskih filmova čija popularnost s godinama samo raste.

Od četvrtka 16. 7. Fantastic Zagreb kreće i u Kinu Tuškanac s projekcijama od 19 sati. Program otvara “Kabinet dr. Caligarija” koji ove godine slavi stoti rođendan! Remek-djelo njemačkog ekspresionizma smatra se i jednim od temeljnih djela žanrovske kinematografije, a Fantastic Zagreb prikazuje digitalno restauriranu kopiju sa zvučnim zapisom!

Istu večer od 21.30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac gledamo krvavo zabavnu crnu komediju “Dođi k tatici” (“Come To Daddy”). Napeta, suludo zabavna i krvlju natopljena crna komedija jadan je najvećih svjetskih festivalskih hitova, a u naslovnoj ulozi briljira Elijah Wood.

Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na našoj Facebook stranici facebook.com/FantasticZagreb