Evo što donosi nova regulacija prometa u gradskom središtu

prometna-regulacija-1

Kako bi se smanjilo zagušenje prometa u gradskom središtu, osiguralo neometano kretanje pješaka u pješačkoj zoni te na kvalitetan način vodio promet taxi vozila, danas je u gradskom središtu, u Masarykovoj, Preradovićevoj, Teslinoj i u Ul. Petra Berislavića započelo uvođenje nove regulacija prometa i to, objavio je Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

prometna-regulacija-3

U objavljenom priopćenju, uz koje su priložene i odgovarajuće skice i fotogtafoje, dalje stoji:

– Zbog prekomjernog zagušenja prometa, u dogovoru s auto taxi prijevoznicima, u Preradovićevoj ulici (od raskrižja s Masarykovom do raskrižja s Ul. Petra Berislavića), uvela se još jedna prometna traka na dijelu kolnika gdje se nalazilo auto taksi stajalište.

– Novo taxi stajalište uspostavljeno je u Masarykovoj ulici na sjevernom dijelu kolnika -na prometnoj traci po kojoj se ne odvija promet. Auto taxi stajalište obilježeno je od k.br. 10 Masarykove pa do 5 metara prije pješačkog prijelaza raskrižja Masarykova – Gundulićeva.

– Također, uklonjeni su svi delineatori i zaštitni stupići, radi lakše komunikacije pješaka, te je obilježena horizontalna prometna signalizacija H57 (zabranjeno zaustavljanje i parkiranje) na kolnim ulazima/izlazima iste dionice.

– Radi lakšeg prometovanja u smjeru istok, u Ulici Petra Berislavića (od raskrižja s Preradovićevom do raskrižja s Ul. Ljudevita Gaja), uspostavljena je jednosmjerna regulacija u smjeru zapad–istok. Time je omogućeno i auto taxi prijevoznicima prometovanje prema istočnom dijelu grada bez korištenja dijela pješačke zone u Teslinoj.

– Zbog velikog porasta motociklističkog i biciklističkog prometa, u Teslinoj – od k.br.4 , do 5 metara prije pješačkog prijelaza na zapadnom privozu raskrižja opremljenog semaforiziranim uređajem (Teslina ulica, Praška ulica, Trg Nikole Šubića Zrinskog), uspostavljena je parkirališna površina za motocikle i bicikle.

– Na dijelu Amruševe, od Trga N. Š. Zrinskog do Petrinjske ukida se sjeverno parkiralište i prebacuje na južnu stranu /koso parkiranje.

Sukladno gore navedenom, uz prethodnu suglasnost MUP-a – PUZ-a, Službe za sigurnost cestovnog prometa, (Broj: 511-19-06/6-7-278/3-15 od dana 27.04.2015.) te temeljem članka 5. Odluke o uređenju prometa na području Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14), ovaj Ured donio je pripadajuće rješenje za gore navedene radove na predmetnim ulicama, stoji u priopćenju.

prometna-regulacija-2