EVO KAKO SE ŠIRI KORONA: Policija tijekom racije u noćnom klubu zatekla zaraženu osobu!

Foto: PU zagrebačka

Provodeći raciju u jednom noćnom klubu zagrebačka policija je utvrdila da se među osobama koje su se tamo zatekle, njih više 170, nalazi i jedna zaražena koronavirusom! Utvrđeno je također da je klubu prekoračio radno vrijeme.

Kako se može zaključiti iz policijskog priopćenja vlasnici kafića i noćnog kluba su uhićeni (eksplicitno se to ne navodi, ali stoji da će te osobe biti predane “u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku”), a policija najavljuje kaznene prijave “zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona”.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, proveli su raciju u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, na Donjim Sveticama. Tijekom provođenja akcije u navedenim objektima zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 239 osoba”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

U ugostiteljskom objektu na Donjim Sveticama legitimirana je ukupno 61 osoba, a od strane Državnog inspektorata utvrđeno je prekoračenje radnog vremena  te je objekt zatvoren za daljnji rad usmenim rješenjem na 30 dana, odnosno do okončanja njihovih mjera.

Također, protiv tri osobe podneseni su prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici.

“Prema muškarcu starosti 33-godine uporabljena su sredstva prisile zbog vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba te će isti biti prijavljen zbog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Od strane Inspektora Civilne zaštite utvrđene su i nepravilnosti u vidu kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite u smislu broja osoba u ugostiteljskom objektu, razmaka između stolica kao i prekoračenja radnog vremena. Zbog utvrđenog će, protiv odgovorne osobe, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona te će osoba biti predana u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku”, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Na drugoj lokaciji, u noćnom baru, policija je legitimirana je ukupno 178 osoba. Od strane Državnog inspektorata utvrđeno je prekoračenje radnog vremena  te je i taj objekt zatvoren za daljnji rad usmenim rješenjem na 30 dana odnosno do okončanja mjera.

Protiv tri osobe podneseni su prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici. Prema muškarcu starosti 28-godina uporabljena su sredstva prisile, a nakon prekršajne obrade uručen mu je prekršajni nalog zbog odbijanja davanja osobne iskaznice na zahtjev policijskog službenika.

Jedan 23-godišnji muškarac zatečen je kao gost u tom objektu, gdje je bilo više od 170 osoba, “unatoč određenoj mu mjeri ‘COVID – LIJEČENJE U KUĆI'”.

Protiv njega će biti će provedeno kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180 Kaznenog zakona.

Od strane Inspektora Civilne zaštite utvrđene su nepravilnosti, u vidu kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite o broju osoba u ugostiteljskom objektu, razmaku između gostiju, i prekoračenju radnog vremena.

Zbog toga će, kako stoji u priopćenju, “protiv odgovorne osobe, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona te će osoba biti predana u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku.”