Euforija na trosatnom valentinovskom spektaklu Crvene jabuke u prepunoj Areni Zagreb

Foto: Silvija Crnjak

Publika je već od prve pjesme Crvene jabuke u krcatoj Areni bila u euforiji na dan zaljubljenih, a lak je zadatak imao Žera koji je vodio razgaljenu masu kroz ljubavne note svojih pjesama.

Koncert “Tamo gdje ljubav počinje” ostat će u sjećanju mnogih kao jedan od najboljih performansa Crvene jabuke, a potvrđuje to i činjenica da okupljenoj publici nije bilo dovoljno ni 40 pjesama kako bi se koncert završio.

Foto: Silvija Crnjak

Iznenađujuće, prvi je to puta da legendarna Crvena jabuka nastupa u zagrebačkoj Areni, ali ne bi bilo iznenađujuće da nije zadnji s obzirom na nastup koji su publici priuštili. Tisuće ljudi pjevalo je uglas najljepše ljubavne pjesme poput “Ima nešto od srca do srca”, “Bježi kišo s prozora”, “Lagano umirem”, “Volio bih da si tu”, “Da nije ljubavi”, “Niko nije lud da spava”, “Dirlija”, “Tugo, nesrećo”, “To mi radi”, “Tuga ti i ja” i mnogih velikih hitova koji su godinama uljepšavali dane zaljubljenoj publici.

Jedan od najpoznatijih frontmena hrvatske glazbene scene, Žera, je s Crvenom jabukom izveo najveće hitove, ali je publiku obradovao i novijim pjesmama s posljednjih albuma “Nocturno”, “Tvrđava” i “Neka nova jutra”. Na pozornicu je izašao u starkama po kojima je u cijelome svijetu poznat, a na njima je pisalo “Crvena jabuka, since 1985.”.

Na koncertu su se dogodile i dvije prosidbe – jedna na pozornici, a druga u publici. Žera je na pozornicu doveo muškarca iz publike koji je kleknuo pred svoju djevojku, a ona je izgovorila sudbonosno “da”. Prosidba na tribinama također je bila uspješna i koncert Crvene jabuke bio je obogaćen, osim sjajnom atmosferom, i s dva netom zaručena para.

Foto: Silvija Crnjak

Prepoznatljivi zvuk Crvene jabuke mnoge veže uz momente zaljubljivanja, bezbrižne trenutke provedene s društvom i mladost u cvatu. Iako su svirali gotovo po svim kontinentima, najveći spektakl organizirali su upravo u gradu gdje su to najviše priželjkivali. Koncert je rasprodan danima prije, bio je to jedinstven doživljaj, a legendarni bend je s čak dva bisa zasluženo pokupio lovorike.

Gosti koji su se pridružili Crvenoj jabuci na pozornici bili su njihovi veliki prijatelji Ahmed El Rahim, kojeg poznajemo i kao Antimona u “Večernjoj školi”, i popularni glumac i pjevač Enis Bešlagić. Zajedno su izveli više pjesama, a publika je bila preplavljena pozitivnim vibracijama koje je zračila ekipa s pozornice.

Od 1985., kao što piše na Žerinim poznatim “starkama”, oni grade svoju karijeru dobrim pjesmama i značajnim porukama koje one nose. Najljepši ovogodišnji valentinovski poklon bio je upravo spektakl u Areni Zagreb koji će mnogima ostati u najljepšem sjećanju. Neke će i zabrinuti jer ostaje sumnja da se ovakva proslava Valentinova ne može nadmašiti. Svi koji su bili na koncertu nadat će se da će Žera i Crvena jabuka ponovno organizirati valentinovski koncert 14. veljače 2024. godine i olakšati im posao.