Vučić najavio “novi ponos Vojske Srbije”, otkrio je i važne informacije o kupnji francuskih Rafalea

Foto: NATO / Flickr

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je da će u utorak ili srijedu biti prikazan “novi ponos” Vojske Srbije koji će pokazati da je Vojska Srbije “mnogostruko snažnija”, posebno, kako je naglasio, prema onima koji bi pokušali Srbiju ugroziti.

“Koliko je toga promijenjeno pokazuju i ove vježbe u noćnim uvjetima, jer pokazuju razlike između ozbiljne vojske i one koja to nije”, rekao je Vučić u govoru koji je održao nakon vježbe Vojske Srbije “Vatreni štit 2022”, objavili su srbijanski mediji.

Vučić je rekao da će do lipnja sljedeće godine Srbija nabaviti nove francuske naočale za noćno Promatranje, što će pokazati da je vojska potpuno osposobljena za noćnu borbu.

Također je rekao da će Srbija uskoro nabaviti i bespilotne letjelice “Barjaktar”. “Od Erdogana sam tražio Barjaktare i preko reda ćemo dobiti tu mogućnost”, kazao je Vučić.

Potvrdio je i informaciju da Srbija pregovara s Francuskom o kupovini borbenih zrakoplova.

“Pregovaramo s Francuskom o kupovini 12 novih Rafalea, o tome pričam već godinu dana, a razgovaramo i za još 12 polovnih, razgovaramo i s trećim zemljama, pojavljuje su i druge, konkurencija je velika, radimo na tome, ali nas ubi ovaj ekonomski rat, a sve smo bili planirali”, rekao je Vučić.