ETNOGRAFSKI MUZEJ: Otvara se izložba fotografija “Glavom i bradom – razmisli i udomi!”

Glavom i bradom - razmisli i udomi!
Foto: Press

U četvrtak, 31. kolovoza u 20 h, u Etnografski muzeju se, u povodu Međunarodnog dana brada, otvara izložba fotografija Svena Čustovića “Glavom i bradom – razmisli i udomi!”

Izložba ostaje otvorena do 30. rujna, a popraćena je nizom zanimljivih događanja.

Sve se odvija u sklopu kampanje Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba i MC Hollister “Zaustavi se i razmisli. Udomi!”.

“Poslušajte priče o udomljavanju, pitajte za savjet, razmijenite iskustva i razgledajte našu aktualnu izložbu ‘O životinjama i ljudima’. Neka vas ‘meka’ srca bradatih bajkera s Trešnjevke, potaknu da i Vi – glavom i bradom – postanete udomitelj. Događaj prati glazbena skupina Picksiebner i brijački tim The Barbers (Marko Stanzl i Sandra Zajec Cookie)”, poručuju organizatori.

Podsjetimo, Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i MC Hollister, bajkerski klub s Trešnjevke, surađuju već dulje vrijeme. Među ostalim, zajedno su izradili kalendar “Zaustavi se i razmisli! Udomi!” za 2017. godinu.

Mnogima nije poznato da su bajkeri ekipa ljudi koji pomažu životinjama posvuda u svijetu, razbijaju lance borbi pasa, suprotstavljaju se zlostavljačima i imaju nultu toleranciju prema zlostavljanju životinja…

 

Program povodom Međunarodnog dana brada:

U četvrtak, 31. kolovoza 2017., u 20 h.
Otvorenje izložbe “GLAVOM I BRADOM – razmisli i udomi!”

Oni su bradati, putuju u “čoporu” i vole lutati. Njihov je moto: Ostaviti srce na cesti – da! Ostaviti psa na cesti – ne! Dođite u Etnografski muzej u četvrtak, 31. kolovoza u 20 h, pogledajte izložbu fotografija Svena Čustovića u sklopu kampanje Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba i MC Hollister “Zaustavi se i razmisli. Udomi!” Poslušajte priče o udomljavanju, pitajte za savjet, razmijenite iskustva i razgledajte našu aktualnu izložbu “O životinjama i ljudima”. Neka vas “meka” srca bradatih bajkera s Trešnjevke, potaknu da i Vi – glavom i bradom – postanete udomitelj. Događaj prati glazbena skupina Picksiebner i brijački tim The Barbers (Marko Stanzl i Sandra Zajec Cookie). Izložba ostaje otvorena do 30. rujna 2017.

U petak, 1. rujna 2017., u 11 h.
(S) najmlađima otkrivamo: Zašto životinje imaju brade i brkove?

Osim pasa i mačaka – naših najuobičajenijih ljubimaca, tu je još niz životinja koje imaju brade i/ili brkove. Čemu oni služe, zašto su im važni i zašto ih nipošto ne smijemo čupati, najmlađi posjetitelji (po, želji i oni stariji) saznat će na radionici koju će, u petak, 1. rujna, održati edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba. Prije radionce djeca će, pod prilagođenim vodstvom naše muzejske pedagoginje, otkriti koje se to bradate/brkate životinje kriju u izložbi “O životinjama i ljudima”, a kasnije će njihove brade i brkove i sama moći izraditi od papira. Predviđeno trajanje programa je 60 min, s početkom u 11 sati. Radionica je besplatna i namijenjena djeci u dobi od pet do deset godina.

U subotu, 2. rujna 2017., od 10-13 h.
Brijemo na udomljavanje!

Redovito češljanje, kupanje, šišanje – radnje su poznate svakom odgovornom skrbniku kućnih životinja. Jeste li znali da su u Zagrebu već 30-ih godina 20. stoljeća postojali saloni (trimeri) za uljepšavanje pasa? U subotu, 2. rujna 2017., dođite u Etnografski muzej i pridružite se vrlo posebnom obilježavanju Međunarodnog dana brada. Osim Barbersa, aktivirali smo i groomere i uredili naše dlakave prijatelje koji još čekaju svoje ljude i novi dom. Omastite im brk donacijom u hrani za pse i mačke i zaradite dvije ulaznice za izložbu “O životinjama i ljudima”. Svim udomiteljima, i onima koji će to tek postati, darujemo besplatno autorsko vodstvo kroz izložbu (u 11 h). U prvi pet- friendly muzej u Hrvatskoj dobrodošli su i vaši ljubimci.