SVIJET NA TANJURU: Uzbudljivo gastro putovanje za koje vam ne treba putovnica!

Svijet na tanjuru
Foto: Press

“Znaš li da je Philleasu Foggu trebalo 80 dana da proputuje svijet, a da će tebi za to trebati samo 11?”, poručuju organizatori festivala Svijet na tanjuru koja se od 31. kolovoza do 10. rujna održava na Europskom trgu.

Na, kako kažu, nezaboravni gastro put oko svijeta svi koji se priključe ovom događanju krnut će iz Hrvatske, a zatim će ih put okusa voditi od Dalekog istoka pa sve do egzotičnog juga.

“Od Šri Lanke, Indonezije, Kube i Koreje pa do Meksika, Ukrajine, Austrije i Indije, u 11 festivalskih dana imat ćeš priliku uživati u libanonskom motabalu, ruskim cheburekima, kubanskim churrosima, venecuelanskoj arepi te mnogim drugim delicijama. Doznat ćeš što je to poffertjes, kakvih sve vrsta sushija ima i kakvog je okusa pravi američki burger!”, stoji u najavi.

Naravno, osim dobre hrane iz čitavog svijeta, tu je i bogat zabavni program, tako da će biti prilike za ples uz južnoameričke ritmove, a svi zainteresirani moći će se okušati i u japanskim borilačkim vještinama, izraditi licitarsko srce za voljenu osobu, oslikati svoje tijelo kanom…

Za ovo putovanje nije potrebna putovnica, već samo dobro raspoloženje i želja za ukusnom hranom, a organizatori najavljuju još mnogo iznenađenja, o kojima se možete informirati na Facebook stranici festivala Svijet na tanjuru.