EDUKATIVNO I ZABAVNO: Hrvatski prirodoslovni muzej organizira jubilarni deseti Naturfašnik

EDUKATIVNO I ZABAVNO: Hrvatski prirodoslovni muzej organizira jubilarni deseti Naturfašnik
Foto: Press

Hrvatski prirodoslovni muzej u subotu, od 10 do 14 sati, organizira jubilarni deseti Naturfašnik. Muzealci maskirani u likove iz biljnog i životinjskog carstva pričat će zanimljive muzejske priče iz svijeta prirode.

Uz slasne krafne te nastupe klauna posjetitelje očekuje bogat zabavni program maskiranja lica, zanimljiva radionica Mimikrija – kako se maskiraju životinje te predstava Naš zeleni svijet u izvedbi kazališta Smješko.

Ulaz je slobodan, a organizatori preporučuju dolazak u maskama jer slijedi izbor najbolje maske i zabava u muzejskom atriju.

U sklopu ovog događaja održat će se zanimljive radionice (mimikrija: kako se maskiraju životinje, maskiranje lica, nastup klauna i izrada stiliziranih balona), zatim je na rasporedu predstava “Naš zeleni svijet”, a na koncu i izbor najbolje maske.

“Naš zeleni svijet” je najnovija EKOedukativna predstava kazališta Smješko koja na zanimljiv i zabavan način educira predškolsku djecu i djecu nižih razreda osnovne škole o temama održivog gospodarenja otpadom i ekologije.

Predstava govori o reciklaži, kroz interaktivnu igru s djecom, uči djecu, prije svega o očuvanju prirode, što oni sami mogu učiniti kako bi bilo manje smeća, te kako reciklirati nepotrebne stvari.

Djeca u ovoj edukativnoj predstavi naučit će kako je nastala naša Planeta Zemlja, što su kiše i kako je nastao prvi život. No, naša predivna Planeta Zemlja treba našu pomoć… Ljudi su napravili previše smeća i stalno zagađuju našu Planetu zemlju. Ova predstava na pristupačan način uči mališane kako odvajati otpad i kakve sve vrste otpada za reciklažu postoje.

Režiju potpisuje Jelena Hadži-Manev, a glume Barbara Vicković i Mirta Zečević.

Komentari