DUŽ SLAVONSKE AVENIJE: Počela izgradnja sustava za zaštitu od buke na Vrbiku

Bukobrani - Vrbik
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, jutros je prisustvovao početku radova na izgradnji sustava za zaštitu od buke na Slavonskoj aveniji kod naselja Vrbik.

“Nakon osvajanja strateške karte buke grada Zagreba i pripadajućeg Akcijskog plana vezanog za upravljanje bukom, definirana su prioritetna područja, a ovo je jedno od njih. Osigurana su financijska sredstva za sustav zaštite od buke u dužini od 330 metara. Zidovi će se dijeliti u dvije skupine: prvi su transparentni i izvedeni od poliakrila dok su drugi apsorbcijski, izvedeni od betonskih i gumenih elemenata. Visina zidova je pet metara, a za vizualni dojam ispred i iza zidova će se urediti hortikulturalni sadržaj koji uključuje i penjačice”, objasnio je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika u Sektoru za ceste. Dodao je da je vrijednost investicije 3,5 milijuna kuna te da je predviđen rok trajanja radova 120 dana.

“Prema mjerenjima Brodarskog instituta buka na Vrbiku iznosi skoro 90 decibela. Izgradnjom bukobrana će se buka smanjiti za pola. Stanovnici Vrbika za njegovu su izgradnju pisali peticije, uspjeli smo ostvariti kvalitetnu suradnju s Gradom i ostvariti želje stanara ovog dijela naselja”, rekao je vijećnik u Gradskoj četvrti Trnje Pero Kovačević.