DROGU SKRIVALI U ČARAPI: Nakon što je policija pretresla auto i stan, dvojica završila u zatvoru

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom i 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

“Sumnja se da su na zasad neutvrđen način, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje nabavili veće količine konoplje tipa droga, smole konoplje tipa droga, droge psilocibin te drogu LSD, MDMA i amfetamin”, priopćila je PU zagrebačka.

Naime, u četvrtak, 5. siječnja oko 18 sati, na Medveščaku, policijski su službenici zaustavili osobni automobil marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnjak, a u kojem se kao suvozač nalazio i 24-godišnji muškarac.

Sumnju u protupravno postupanje navedenih muškaraca potaknula je torba na stražnjem sjedalu osobnog automobila koju su prilikom kontrole vozača uočili policijski službenici, nakon čega je 24-godišnjak otvorio torbu i policijskim službenicima pokazao tri plastična paketa ispunjena tvarima nalik na drogu konoplju i psilobicin.

Muškarci su uhićeni i privedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Temeljem naloga suda, policijski su službenici obavili pretragu osobnog automobila 33-godišnjaka tijekom koje su unutar torbe pronašli sportsku čarapu ispunjenu vrećicom u kojoj se nalazio amfetamin ukupne mase oko 20,98 grama te dvije plastične vrećice ispunjene konopljom tipa droga, ukupne mase oko 1046 grama.

Unutar automobila policijski službenici pronašli su i vrećicu ispunjenu psilocibinom ukupne mase oko 17,48 grama, deset komada LSD-a umotanog u aluminijsku foliju, vrećicu s oko 26,26 grama MDMA, plastičnu kutiju unutar koje se nalazilo sedam medicinskih šprica ispunjenih uljem konoplje tipa droga, svaka zapremnine 20 ml, te oko 650 eura za koje se sumnja da potječu od prodaje droge.

Također, obavljena je pretraga stana na području Dubrave kojim se koristi 33-godišnjak kojom prilikom je pronađena plastična vrećica s oko 8 grama amfetamina, plastična vrećica s oko 10 grama psilobicina te dvije vrećice s ukupno 49 komada papirića natopljenih LSD-om.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.