DM nagradio škole koje su prikupile najviše papira za reciklažu

U Područnoj školi Prezid održana je posljednja u nizu primopredaja dm-ove nagrade za doprinos zaštiti okoliša u četvrtak, 20. studenog.

dm_nagrade

Učenike šest škola koji su bili najuspješniji u akciji prikupljanja starog papira Zeleni korak dm je za očuvanje okoliša nagradio s pametnom pločom i kantama za sortiranje otpada, ukupne vrijednosti preko 210.000 kuna.

Nagrađene škole prikupile su i reciklirale 63 tone papira, a svaku školu dm je nagradio kako bi mladim ekolozima olakšao učenje i brigu o okolišu.

“Ovu nagradu u dm-u smatramo ulogom u bolju budućnost jer želimo pomoći u odgajanju ekološki osviještenih građana. U ime dm-a zahvaljujem učenicima što su svojim trudom i uspjehom u akciji Zeleni korak pokazali da znaju koliko je zaštita okoliša bitna. Želim zahvaliti i djelatnicima škola što su prepoznali ovu akciju te roditeljima koji su, kao što čujem, bili neizostavan dio tima koji je sakupljao stari papir”, povodom dodjele izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Mladi ekolozi iz Studenaca već tri godine su među najuspješnijima u akciji Zeleni korak. Prije dvije godine dm je u njihovu školu ugradio Krijesnicu, hrvatski proizvod koji štedi energiju i osigurava prirodno svjetlo koje nije štetno za oči, a za prošlogodišnji uspjeh dm ih je nagradio s 35.000 kuna.

U Zelenom koraku sudjelovalo je više od 30.000 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske koji su sakupili i reciklirali više od 250 tona starog papira. Pametnim pločama i kantama za sortiranje otpada, dm je nagradio OŠ Studenci (Studenci), OŠ Antuna Bauera (Vukovar), OŠ Dore Pejačević (Našice), Područnu školu Zaostrog (Zaostrog), PŠ Gotalovo (Gotalovo) te PŠ Prezid (Prezid).