DIVLJE ODLAGALIŠE U SESVETAMA: Nakon dojave građana, krivci uhvaćeni na djelu!

Divlje odlagalište otpada
Foto: Zagreb.hr

U Sesvetama su, nakon dojave građana, na djelu uhvaćene osobe koje su odlagale građevinski otpad u blizini bivše mesne industrije Sljeme!

Gradonačelnik Milan Bandić nakon toga je na licu mjesta sazvao konferenciju za novinare na kojoj su bili predstavnici nadležnih službi, lokalne zajednice, Mjesnog odbora i Gradske četvrti te predstavnici PU Zagrebačke i Udruge Zelene i plave Sesvete.

“Rekao sam prekjučer da smo popisali sve divlje deponije u Zagrebu i da ćemo za dva tjedna izaći s planom sanacije, a u međuvremenu se dogodio ovaj presedan koji normalan čovjek ne može zamisliti – da se istovari 50-ak kamiona građevinskog materijala u kojem ima i azbesta”, rekao je Bandić.

Milan Bandić obilazi divlje odlagalište otpada u Sesvetama
Foto: Zagreb.hr

“Ovo je, nažalost, postala praksa, a ne presedan u Zagrebu i to se više ne može tolerirati”, dodao je gradonačelnik, napomenuvši da je ovo ujedno i primjer na kojem su položili ispit građani, gradska komunalna inspekcija i Policija, što je hvalevrijedno i poticaj za dalje.
 
“I dalje ćemo u suradnji s našim građanima, komunalnom inspekcijom, Policijom, ali i Inspekcijom zaštite okoliša budno motriti kako bi bile uhvaćene osobe koje nepropisno odlažu otpad. Upotrijebit ćemo i kamere gdje će biti moguće, a ako će trebati angažirat ćemo i zaštitarsku službu – nećemo štedjeti na rješavanju ovog problema”, rekao je Banić.

Dodao je da će te “zločince” javno prokazati ako će to po zakonu biti moguće jer, osim što nepropisno odlažu otpad, kada ih se uhvati na djelu samo se presele na druge lokacije tri do pet kilometara dalje u Dumovečki lug ili kod Lesnine u Ivanjoj Reki
 
“Zahtijevam i tražim od inspekcije i policije da postupaju po svakom ovakvom primjeru i da ti ljudi budu najoštrije sankcionirani. Kazna samo za odlaganje otpada na divlje odlagalište iznosi do 700.000,00 kuna, a uz to se i naplaćuje sanacija odlagališta”, rekao je Bandić te zahvalio građanima, aktivistima Udruge Zelene i plave Sesvete i komunalnoj inspekciji.

“Ovo veliki uspjeh, a sada ćemo vidjeti koliko će biti brza i efikasna Inspekcija i Policija”, zaključio je Bandić.