Danas je Norijada: Pripremite se na gužve i kašnjenja

maturanti-norijada
Danas je Norijada, popularni Dan maturanata, a prema peredviđenom protokolu oko 4.000 maturanata od 11.30 će se okupljati na na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, da bi oko 12 sati u koloni krenuti prema Bundeku.

norijada-2

To će, dakakako, rezultirati promjenama, a moguće i zastojima, u odvijanju javnog gradskog prometa. Iz ZET-a su upozorili da će trasa kretanja kolone s Trga bana Jelačića bii: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Avenija V. Holjevca – Damira Tomljenovića Gavrana – Bundek.

Oko 12.00 sati očekuje se početak preusmjeravanja tramvajskog i autobusnog prometa, ovisno o dijelu grada kojim će se kolona kretati.

U prvoj fazi bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom te će linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovati preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara, objavio je ZET na svojim web stranicama.

Oko 12.20 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Miramarsku).

Oko 12.35 sati kratkotrajni prekid tramvajskog prometa bit će i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).

Oko 12.45 sati bit će preusmjerene autobusne linije terminala Glavni kolodvor te će s Glavnog kolodvora prometovati trasom Ulica grada Vukovara, Držićeva, Avenija Dubrovnik i dalje svojim trasama.

Kada kolona bude u zoni Mosta Slobode autobusi će se preusmjeriti trasom Slavonska avenija – Držićeva – Avenija Dubrovnik i dalje svojim trasama.