Četvorica iz crkve ukrali kalež i novac, potom provaljivali u samposlužne aparate autopraonica, otuđivali novac i žetone

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca (21, 19, 20 i 20) zbog sumnje u počinjenje šest kaznenih djela “teška krađa provaljivanjem”.

“Sumnja se da su između 30. i 31. svibnja 2023. godine, s namjerom da tuđu pokretnu stvar oduzmu drugome s ciljem da ju protupravno prisvoje, osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka došli do crkve u Bedenici u koju su potom uporabom tjelesne snage provalili i otuđili pozlaćeni kalež, posude, košaricu i novac”, objavila je PU zagrebačka.

Tijekom ranih jutarnjih sati 31. svibnja 2023. godine su potom, sumnja se, također osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka i s istom namjerom, došli do dvije samoposlužne autopraonice u Svetom Ivanu Zelini u Ulici Vladimira Nazora i u Zagrebačkoj ulici, kao i do jedne samposlužne autopraonice u Konjščini u Krapinskoj ulici, a gdje su podesnim predmetom provalili u kućišta automata za naplatu, automata usisavača kao i samposlužnih aparata za pranje iz kojih su otuđili novac i žetone.

Nadalje, sumnja se da je 1. srpnja 2023. godine u ranim jutarnjim satima, 21-godišnjak sam došao do samposlužne autopraonice na Zagrebačkoj cesti u Goričici, u namjeri da tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da ju protupravno prisvoji te je prikladnim alatom provalio u metalne aparate za naplatu i otuđio novac.

Isto se tako sumnja da su trojica osumnjičenih (21, 20 i 20) 7. lipnja 2023. godine u kasnim večernjim satima, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi na Miramarskoj cesti u Zagrebu, došli do autopraonice gdje su provalili u samoposlužni aparat za naplatu iz kojeg su otuđili novac.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 2595 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici će podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.