ČETIRI TENORA: Gala koncert u povodu 50. obljetnice djelovanja Hrvatske lige protiv raka

Četiri tenora
Foto: Press

U povodu 50. obljetnice djelovanja, Hrvatska liga protiv raka organizira gala-koncert “Četiri tenora i prijatelji“ u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog 7. veljače 2017. pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Uz četiri tenora – Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco i Marko Škugor – na gala-koncertu nastupit će i brojni drugi glazbenici koji će svojim nastupom velikodušno poduprijeti rad Lige. Vrsni tenori glasom i izvedbom oduševit će sve ljubitelje opernih arija i drugih glazbenih uspješnica.

Hrvatska liga protiv raka najstarija je civilna udruga u ovom dijelu Europe. U svojih 50 godina postojanja dala je velik doprinos poboljšanju onkološke zaštite u Hrvatskoj, a kao što je poznato, pokrenula je i organizirala brojne javnozdravstvene akcije kao što su utrka Terry Fox Run, Dan mimoza, Dan narcisa, Dan dojki, Movember – Brkati studeni, s ciljem osvješćivanja građana o važnosti prevencije zloćudnih bolesti i brige za vlastito zdravlje.

I sljedećih godina Liga planira djelovati jednako aktivno i društveno odgovorno te zajedno s mjerodavnim institucijama raditi na projektima kojima će pridonositi smanjenju pojavnosti karcinoma u Hrvatskoj.

Prihod od koncerta u cijelosti je namijenjen Hrvatskoj ligi protiv raka.