CENTAR KULTURE KNAP: Za početak sezone predavanje, dječja predstava i sjajan koncert, ulaz slobodan

CENTAR KULTURE KNAP: Za početak sezone predavanje, dječja predstava i sjajan koncert, ulaz slobodan
Foto: Press

Centar kulture na Peščenici KNAP novu sezonu započinje Danom otvorenih vrata koji će se održati u petak, 13. rujna.

“Pripremili smo bogat i besplatan program kojim predstavljamo našu novu sezonu. Pozivamo sve bake, djedove, roditelje i članove obitelji da se zajednički likovno izraze na radionici Kreativna familija”, poručuju iz Centra Knap.

Radionica Kreativna familija počinje u 18 sati, a u isto vrijeme počinje i Tour De Knap koji je najavljen kao odlična je prilika da istražite tajne Centra Knap, upoznate skrivene kazališne prostore i čujete zanimljivosti o najstarijem kulturnom centru u Zagrebu.

Za one željne knapovske kazališne scene, u 19 sati održat će se besplatna dramsko – lutkarska predstava “S razlogom”, nastala u suradnji UO Loft i KD Pinklec. Ova dječja predstava svojom će poetikom i pričom očarati i one najstarije, a odlična izvedba Petra Atanasoskog, Brune Kontreca I Maria Jakšića istovremeno nasmijava i ostavlja bez daha.

Dok predstava govori o tome kako se sve nedaće i uspjesi događaju s razlogom te nas dovode upravo tamo gdje i trebamo biti, na predavanju za odrasle u sklopu projekta Krafna na KNAP “I ja sam za pravedniju ekonomiju i ekologiju” (19 sati). Predavačica dr. sc. Marija Brajdić Vuković govorit će o tome kako razmišljati na društveno uključiviji i okolišno pravedniji način.

Kao šećer na kraju, u 20 sati je koncert grupe Mangroove. Bit će to, kako je najavljeno, glazbeno putovanje soulom, jazzom I funkom.