Matija Prskalo 77. put izvela komičnu monodramu “Samo jedna žena” [VIDEO]

Matija Prskalo 77. put izvela komičnu monodramu "Samo jedna žena" [VIDEO]
Foto: Screenshot SBTV

Uspješna i popularna Matija Prskalo, kazališna i filmska glumica i prvakinja hrvatskog glumišta, vratila se sceni u kazalištu u Slavonskom Brodu, nakon prisilne pauze izazvane javnim zabranama i ograničenjima zbog epidemije corone…

Matija je od srijede nastavila izvoditi monodramu i komediju “Samo jedna žena” Daria Foa i Franca Rame. Predstava je premijerno odigrana lani u Kazalištu na Peščenici (KNAP) u produkciji “Gala teatra” i režiji Đure Roića.

Ta gorka komedija pruža mogućnost glumici kalibra Matije Prskalo da pokaže široki raspon karaktera, lica i glumačkih nijansi, pa slobodno možemo reći da je “Samo jedna žena” u Matijinoj izvedbi – kompletan teatar!

Ta žena u njenoj maestralnoj glumi prostodušno iznosi svoju privatnost, koja prilično zadire i u obiteljsko nasilje, pa uz komičnu crtu nosi i onu gorku, dramsku.

Priliku za gledanje njenog umijeća, ovaj 77. put imali su zahtijevni gledatelji u Slavonskom Brodu, pa izgleda ka da su se i glumci i publika jako veselili ponovnom susretu.

Predstava “Samo jedna žena” tako nastavlja svoj kazališni život.

Zanimljiv je svakako i prilog na SBTV, u kojem se vidi koliko je Matija Prskalo prirodna pred kamerom.