Ministrica Divjak u trominutnom videu objašnjava što je to kurikularna reforma

Ministrica Blaženka Divjak u trominutnom videu objašnjava što je to kurikularna reforma
Foto: Screenshot Facebook

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak dan uoči početka nove školske godine i “fronatne” provedbe kurikularne reforme odlučila je trominutnim videom objasniti što je to zapravi Škola za život.

“Ako imate tri minute na raspolaganju, za vas sam napravila kratki rezime reforme koja nakon silnih godina konačno ulazi u sve škole”, napisala je ministrica uz video objavljen na svojoj Facebook stranici.

Dodala je također: “Za sve ostale informacije bacite oko na često postavljana pitanja i odgovore 👉 https://skolazazivot.hr/najcesca-pitanja-i-odgovori/

“Sretno svima! Trebat će vremena da se svi naviknu na novosti, ali samo polako i sigurno, u reformi smo zajedno!”, poručila je ministrica.

Neki joj u komentarima čestitaju na upornosti, dosljednosti, predanom radu… Ali ima i kritika. Primjerice, može se pročitati da još nisu tiskani udžbenici za učenike s poteškoćama u razvoju, a jedna učiteljica s 33 godine radnog staža u prosvjeti piše i ovo: “‘Draga’ moja ministrice, prosim vas kak Boga, dete se prestanite naslikavati i lupetati nebuloze v eteru!Primite se posla i prestanite nas vučitele, kojima su deca na prvem mestu, omalovažavati, šikanirati i nazivati nespremnima i zaostalima, fakat sam sita i preveč sita vaše VELEUMNE nazovi reforme.”

Pogledate video:

Kurikularna reforma ulazi u sve škole.

Dobro jutro svima!Ako imate tri minute na raspolaganju, za vas sam napravila kratki rezime reforme koja nakon silnih godina konačno ulazi u sve škole. Za sve ostale informacije bacite oko na često postavljana pitanja i odgovore 👉 https://skolazazivot.hr/najcesca-pitanja-i-odgovori/Sretno svima! Trebat će vremena da se svi naviknu na novosti, ali samo polako i sigurno, u reformi smo zajedno! 😊

Posted by Blaženka Divjak on Sunday, September 8, 2019