Bugarske državljanke u tramvaju opljačkale bespomoćnu staricu pa s njenom karticom podizale novac

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije državljanke Bugarske starosti 28 i 22 godine zbog sumnje da su opljačkale bespomoćnu staricu.

Sumnja se da su 26. listopada 2019. godine oko 13.20 sati u tramvaju došle do 78-godišnjakinje te iskoristile njezino stanje da bi joj iz torbice otuđile novac i dokumente. Nedugo potom su na bankomatu u Ilici, koristeći karticu koju su prethodno otuđile, u tri navrata podigle novac, objavila je policija.

Isto tako se sumnja da su 5. studenog 2019. godine u vremenu od 12 do 12.20 sati počinile još dvije krađe tijekom vožnje u tramvaju, na štetu 65-godišnjakinje i 62-godišnjakinje, kojima su iz torbice otuđile novčanike s kojima su potom izašle iz tramvaja.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 9600 kuna.

Policija ih sumnjiči za kaznenog djela “teška krađa” iskorištavanjem bespomoćnosti ili drugog osobitog teškog stanja druge osobe, tri kaznena djela “računalna prijevara” te dva kaznena djela “krađa”.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.