BILJKE I SVIRKE: Park Tuškanac postaje nova glazbena oaza u centru grada

Biljke i svirke
Foto: Facebook/Biljke i svirke

Park Tuškanac postaje koncertna dvorana na otvorenom! Nakon prošlogodišnjeg izdanja održanog u Botaničkom vrtu, Biljke i svirke ove će godine, od 29. lipnja do 2. srpnja, u malu glazbenu oazu pretvoriti još jednu predivnu gradsku lokaciju – park Tuškanac.

U neobičnoj koncertnoj dvorani na otvorenom svoje mjesto naći će klaviri, violine, gitare, trube, harfe, marimbe, vibrafoni i saksofoni koji će nekoliko dana za redom svirati biljkama i slučajnim ili namjernim prolaznicima.

“Postavljanjem klavira i drugih glazbenih instrumenata u predivne zagrebačke parkove, Biljke i svirke ih na nekoliko dana pretvaraju u neobična koncertna odredišta. Ideja je širiti kulturu glazbe i podsjetiti na ljepotu prirode u kompliciranom vremenu u kojem se nalazimo i svijetu kojem kronično nedostaju optimizam i inspiracija”, ističu organizatori ovih zanimljivih događanja.

Kroz opuštenu šetnju Parkom Tuškanac posjetitelji će ove godine moći naići na šest odvojenih lokacija na kojima će profesionalni glazbenici svakodnevno izvoditi djela nekih od najznačajnijih skladatelja i glazbenika u povijesti (od Mozarta, Bacha, Debussyja i Chopina do Franka Sinatre, Beatlesa i Louisa Armstronga).

U preostalom vremenu trajanja festivala, klaviri će biti u potpunosti prepušteni posjetiteljima – na taj način oni će postati dio događanja i imati priliku zasvirati pred nepoznatom publikom, a možda i otkriti talente kojih ni sami nisu bili svjesni.