Bijelo dugme slavi 40. rođendan, u Hrvatskoj četiri slavljenička koncerta

Bijelo dugme, jedan od najvećih rock bendova u bivšoj Jugsoaviji, nastavlja slavlje četrdeset godina karijere koncertnom turnejom po Hrvatskoj.

bijelo_dugme

Na koncertima će sudjelovati osnivač i autora pjesama Bijelog dugmeta, Goran Bregović te zadnji pjevač Alen Islamović s njihovim Orkestrom i brojnim gostujućim prijateljima iznenađenja.

Slavljenička koncertna turneja će se održati u pet hrvatskih gradova, a sve će započeti u pulskoj Areni, 8. kolovoza, a nastaviti 27. studenog u Rijeci, 28. studenog u Zagrebu, 4. prosinca u Splitu, a završiti 19. prosinca u Osijeku. Ulaznice za koncert u Puli, u prodaji se nalaze od ponedjeljka, 1. lipnja 2015. u sustavu ticketshop.hr i Tisak media centrima.

Koncertna proslava je nastavak obilježavanja 40 godina karijere Bijelog dugmeta koje je započelo prošle godine objavljivanjem “Bijelo dugme – Box set deluxea”.

“Bijelo dugme – Box set deluxe” po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na novom 180-gramskom vinilu, uz bonus singlicu “Top/Ove ću noći naći blues”. Ovo limitirano, luksuzno izdanje obogaćeno je i knjigom “Bijelo dugme” na 296 stranica s velikim brojem nikad objavljenih fotografija i dokumenata iz diskografske karijere Bijelog dugmeta, download šifrom za preuzimanje svih remasteriranih pjesama iz ovog box seta te rijetkim memorabilijama grupe.

Osim vinilnog box seta, objavljen je i “Bijelo dugme – CD Box set deluxe” koji po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na 9 CD-a uz bonus, dvostruki deseti CD “Pjesme sa singl ploča i neobjavljena pjesma”.

Dvostruki CD sadrži sve singl pjesme Bijelog dugmeta iz perioda 1974. – 1981. godine uključujući bonus singlove Ipe Ivandića i Bijelog dugmeta “Džambo” i “Vatra” te po prvi put digitaliziranu pjesmu “Ove ću noći naći blues” snimljenu na Boom Pop festivalu u Ljubljani 1974. godine te ekskluzivnu, nikada objavljenu pjesmu “Playing the part” iz 1981. godine. Ovo izdanje obogaćeno je i knjižicom na 52 strane.