Besplatnim programima obilježen peti rođendan ustanove Upravljanje sportskim objektima

Besplatnim programima obilježen peti rođendan ustanove Upravljanje sportskim objektima

Ustanova Upravljanje sportskim objektima u četvrtak je obilježila svoj peti rođendan. Tim je povodom organizirala Dan otvorenih vrata sportskih objekata Grada Zagreba tijekom kojeg su građani Zagreba i njegovi posjetitelji tijekom cijelog dana imali slobodne ulaze na sve gradske bazene i klizališta, Hipodrom, Tenis centar Maksimir i Nogometni stadion Zagreb.

U obilježavanje je bio uključen i Dom sportova u kojemu se održava 51. izdanje Zlatne piruete a koje su svi zainteresirani imali priliku pogledati besplatno.

“Tradicionalno na ovaj dan obilježavamo rođendan naše Ustanove. Lijepo se poklopilo da je naš rođendan na dan sv. Nikole pa evo i mi darivamo naše građane tako što smo otvorili vrata naših 12 objekta te omogućili građanima da uživaju u besplatnom sadržaju a dodatno smo u suradnji s klubovima osigurali i prezentacije brojnih programa poput plivanja, sinkroniziranog plivanja, vaterpola, skokova u vodu i drugih koji se odvijaju na objektima“, pojasnio je ravnatelj Ustanove Marinko Tomić dodajući da najveći interes građana već tradicionalno vlada za Hipodromom, BK Svetice, SP Mladost te od ove godine i za Nogometnim stadionom Zagreb u Kranjčevićevoj gdje je povodom obilježavanja petog rođendana organizirana nogometna akademija u suradnji s NK Lokomotiva koja je na druženje s građanima poslala svoje dvije ekipe kako bi prezentirali najpopularniji sport.

Besplatnim programima obilježen peti rođendan ustanove Upravljanje sportskim objektima

“Nastojimo da na što više načina građani dožive i osjete naše objekte te se upoznaju s onim što mi radimo, a posebno oni koji nisu svakodnevno vezani za naše objekte”, istaknuo je Tomić dodajući da mu je iznimno drago što se sve odvija u ovom adventskom periodu.

Pored nogometne akademije pod paskom danas trenera a nekad nogometaša Ardiana Koznikua građani su u večernjim terminima mogli besplatno klizati na gradskim klizalištama, okupati se na bazenima ili iskušati u skokovima u vodu, zaigrati squash u Tenis centru Maksimir ili pogledati otvoreni trening Karate kluba Hercegovina u njihovom prostoru smještenom u Doma sportova.

Kako je već spomenuto, veliki interes je vladao za sadržajem na zagrebačkom Hipodromu gdje su odrasli posjetitelji mogli jahati konje a djeca ponije, razgledati štale i općenito se upoznati s radom Hipodroma dok je posebna atrakcija bila vožnja kočijom. Među posjetiteljima su se našle i grupe učenika iz nekih zagrebačkih škola ali najveći broj posjetitelja su bili najmlađi klinci u pratnji baka i djedova ili roditelja. Na objektima goste su kao domaćini dočekali te slasticama i grickalicama darivale maskote Leda i Kutije šibica u pratnji Djeda Mraza.

Na svakom od objekata je organizirana i prigodna nagradna igra u kojoj su posjetitelji mogli osvojiti ulaznice za sva tri gradska klizališta, probno jahanje na Hipodromu, masaže u wellness centru na Sveticama, obiteljske ulaznice za bazene te skijaške karte za nadolazeću sezonu na Sljemenu.