Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik” najavila Dan otvorenih vrata i Dan sporta

Foto: MUP

U srijedu, 29. svibnja od 9 do 13 sati u Aveniji Gojka Šuška 1 održat će se Dan otvorenih vrata i Dan sporta Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”.

Mladi će imati priliku upoznati se s radom policije i opremom koju koriste policijski službenici u svom radu u srijedu, 29. svibnja 2023. od 9 do 13 sati u zagrebačkoj Aveniji Gojka Šuška 1, gdje Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ otvara svoja vrata.

Centralni događaj s prezentacijom vježbi započinje u 11 sati. Demo timovi Policijske škole „Josip Jović“ prikazat će okupljenima vježbe pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina. Policijski službenici Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa s polaznicima Policijske škole „Josip Jović“ demonstrirat će primjenu policijskih poredaka – kordona i uporabu sredstava prisile prema skupini osoba koje narušavaju javni red i mir u većem opsegu.

Polaznici i učenici Policijske škole „Josip Jović“ u okviru svojih vannastavnih aktivnosti nastupit će u zboru i tamburaškom orkestru. Kulturnom dijelu programa priključit će se i Policijska klapa „Sveti Mihovil“.

Građani će imati priliku saznati više o novom sustavu za prijavu na školovanje i praćenje selekcijskog postupka elektroničkim putem kroz uslugu e-postani policajac/policajka.

Sportske aktivnosti na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ imaju veliki značaj, zbog toga će se povodom Međunarodnog dana sporta organizirati turnir za učenike iz sedam srednjih škola u nogometu. Bit će organizirano natjecanje za polaznike u odbojci, trčanju, poligonu, powerliftingu i stolnom tenisu.

Cilj svih ovih aktivnosti je prezentirati policijsko zanimanje i školovanje na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“, stoga pozivamo građane, a posebno mlađe od 28 godina koji su završili srednju školu i žele promijeniti zanimanje te mlade koji pohađaju drugi razred srednje škole u četverogodišnjem trajanju, da posjete Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ i saznaju kako poslati policajac/policajka.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske raspisalo je dva natječaja kojima upisuje 500 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i 170 učenika/učenica u III. razred Policijske škole „Josip Jović“.

Za više informacija i detalja o prijavama posjetite službenu stranicu Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”.