Bernardić iznio teške optužbe na račun zagrebačke gradske vlasti, Korlaet mu odgovorio da je nevažan

Foto: Screenshot Facebook

Davor Bernardić, saborski zastupnik i predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata, ustvrdio je na konferenciji za novinare da je spriječio kriminal od 44 milijuna eura u Gradu Zagrebu.

“Prije svega zahvala svima koji su i ranije pratili moje objave i informirali javnost, osobito koji su prenijeli reakciju na zajam od 207 milijuna eura koji Zagreb namjerava podići kod Europske investicijske banke. Ovaj tjedan smo imali prilike vidjeti da je točka na sjednici Gradske skupštine bila izmjena odluke o zaduženju vezano uz razdoblje povlačenja sredstava sa 2023.-2025. na 2024.-2025., ali sada otplatni plan glasi da će kamata iznositi preko 35 milijuna eura, za razliku od prosinca 2023. kada su prema otplatnom planu kamata i marža trebale iznositi 79 milijuna eura. Dakle sada imamo 44 mil. eura manje obveza po Grad, očito su se sudionici dogovora zabrinuli zbog javnog mijenja pa revidirali prethodne dogovore”, rekao je Bernardić.

Na njegovu izjavu reagirao je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet izjavom da je Davor Bernardić je potpuno irelevantan političar.

“Mislim da će Bernardić na ovim parlamentarnim izborima naprosto nestati. On traži svoje, on se pokušava pozicionirati na političkoj sceni”, rekao je Koralet.