Bandić Zagrepčankama i Zagrepčanima čestitao Dan neovisnosti

Zagreb - zastave
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je Zagrepčankama i Zagrepčanima čestitku u povodu predstojećeg Dana neovisnosti.

U čestitci stoji:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam Dan neovisnosti – dan sjećanja na povijesnu odluku Hrvatskog sabora o raskidanju državnopravnih sveza s bivšom državom u jeku ratne 1991.!

S ponosom i zahvalnošću se prisjećamo velike žrtve naših branitelja i vremena u kojem smo pokazali hrabrost i odlučnost, a zajedništvo i solidarnost pisali su se velikim slovima.
I danas, u posve drugačijim uvjetima, trebamo iste vrijednosti jer tako najbolje iskazujemo zahvalnost prema našim braniteljima i stvaramo pretpostavke za bolji život svih hrvatskih građana, posebice mladih koji ovdje i sada trebaju poticajni okvir za realiziranje vlastitih potencijala i snova.

Znam da možemo bolje i da osvješćivanjem vlastitih prednosti i vrijednosti – rada, solidarnosti, znanja, inovativnosti, otvorenosti i zdrave kompetitivnosti, svoju domovinu možemo učiniti još boljim mjestom za život u koje se vraća i u kojem se ostaje.

Uz čestitke svim hrvatskim građanima, s mislima na heroje koji su za demokratsku i neovisnu Hrvatsku dali najviše, sve vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam da na pročeljima svojih zgrada ponosno istaknete hrvatske zastave!

Komentari