Bandić uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Zastave - Zagreb
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić Bandić uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!
Dragi hrvatski branitelji!

U ime Grada Zagreba i svoje čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – obljetnicu Oluje koja je donijela slobodu okupiranim hrvatskim krajevima, spojila sjever i jug Hrvatske te stvorila pretpostavke za trajan mir i generacijama sanjanu neovisnost Domovine.

Danas, zahvaljujući braniteljima, njihovoj velikoj žrtvi i ljubavi prema Domovini, imamo priliku graditi svoju zemlju u miru i demokratskom ozračju, zemlju otvorenu i tolerantnu, samosvjesnu i okrenutu budućnosti i razvoju, spremnu na sve moguće izazove.

Za uspjeh trebamo imati hrabrosti i vjere u vlastite mogućnosti, više solidarnosti, zajedništva te sinergiju svih kojima je na srcu sigurna, demokratska i prosperitetna Hrvatska. To dugujemo onima koji su za tu i takvu Hrvatsku dali svoje živote, svoje zdravlje – braniteljima koji su u najtežim trenucima imali vjeru u budućnost ove zemlje.

Samo zajedno, oslanjajući se na rad, znanje, inovativnost, solidarizirajući se s onima kojima je potrebna naša podrška, možemo stvoriti uvjete koji će mladim ljudima omogućiti da ostanu u svojoj zemlji kako bi u njoj realizirali svoje snove i svoje ambicije.

S tom mišlju, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam vas da radosno slaveći ovaj dan, sjećajući se hrvatskog barjaka istaknutog 1995. na kninskoj tvrđavi, i mi na naše domove izvjesimo barjak pod kojim su ginuli najbolji među nama.