BANDIĆ U ČESTITKI PORUČIO: Pozivam vas da s ponosom istaknemo hrvatske barjake

Zastave - Zagreb
Foto: Zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je građankama i građanima Zagreba čestitku u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana branitelja grada Zagreba.

Evo što je napisao:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

odsrca vam čestitam 30. svibnja – Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan branitelja grada Zagreba!

Dan kada je 1990. konstituiran prvi višestranački Sabor i kada je Hrvatska raskinula s komunizmom te krenula putem samostalnosti i izgradnje slobodnoga i demokratskog društva simbolizira rođenje moderne hrvatske države i njezine konačne neovisnosti.

Slavimo ga s ponosom prisjećajući se svih onih koji su tijekom povijesti, boreći se u različitim okolnostima, sanjali slobodnu i samostalnu Hrvatsku.

Osobito smo zahvalni našim braniteljima – najzaslužnijima za ostvarenje toga vjekovnog sna i za mogućnost da vlastitu državu oblikujemo po vlastitoj mjeri, na načelima samopoštovanja, slobode, demokracije, socijalne pravde, solidarnosti i zajedništva.

A to su vrijednosti koje i danas, kad se borimo s posljedicama epidemije koronavirusa i razorna potresa u našem gradu, trebamo više no ikad. Pokazali smo da se znamo nositi s teškoćama, da znamo biti odgovorni, strpljivi, racionalni i solidarni, da znamo biti zajedno, a na izazove odgovoriti na pravi način dajući najbolje od sebe.

Izazova je mnogo – gospodarskih, socijalnih i psiholoških. A na njih najbolje odgovaramo predanim radom, spremnošću da svoju zemlju svakodnevno činimo boljim mjestom za život u kojem se koriste potencijali svakog od nas, mjestom koje pruža šansu za uspjeh i ostvarenje snova – ne zaboravljajući nikad na one koji trebaju našu pomoć.

Jer, istinsko domoljublje okrenuto je budućnosti, a snagu zajednice prepoznaje u radu, kreativnosti, solidarnosti, odgovornosti.

Na tome tragu, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam vas da s ponosom istaknemo hrvatske barjake te da primjereno okolnostima, dostojanstveno obilježimo i proslavimo DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE!

To dugujemo sebi i onima koji su za slobodu, neovisnost i demokratske vrijednosti dali najviše.

Vaš gradonačelnik,
Milan Bandić