Bandić: Povećat ćemo proračun za 300 milijuna kuna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će se na današnjoj sjednici Gradske skupštine proračun rebalansom povećati za 300 milijuna kuna, tako da će ukupno iznositi 7,3 milijarde kuna.

milan_bandic
“S obzirom na krizu i recesiju u Hrvatskoj, Grad Zagreb može biti zadovoljan s povećanjem prihoda, što je pozitivan primjer u situaciji kad većina jedinica lokalne samouprave bilježi dvoznamenkaste podbačaje u proračunima”, istaknuo je Bandić i poručio da će u Gradskoj upravi “nastojati biti još odgovorniji”.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je da se proračun povećava prije svega zbog namjenskih prihoda u visini od 270 milijuna kuna, a radi se o decentraliziranim sredstvima za sanaciju zdravstva, legalizaciji bespravno sagrađenih objekata i aplikacijama Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

“Svatko razuman morao bi glasati za predloženi rebalans proračuna, jer u protivnom neće biti izmirene obveze ustanova u Zagrebu zajedno s pripadajućim kamatama”, upozorio je Kojić.

Na upit novinara jesu li nove fontane ostale u proračunu i može li se očekivati njihova izgradnja jer je natječaj poništen zbog žalbe jedne tvrtke, Bandić je odgovorio kako to nije na dnevnom redu sjednice Skupštine, ali nema odustajanja od fontana.