Bandić odlučan: “Ne može se kuća raditi na Cvjetnom trgu!” No, je li moguće da ništa nije znao?

bandic-cvjetni-trg-nadstresnica

Gradonačelnik Milan Bandić je na svom službenom Facebook profilu objavio fotografiju s Cvjetnog trga, zajedno s porukom: “Uklanja se ovo ruglo s Cvjetnog trga, a odgovorni za ovaj užas će biti suspendirani.”

Ruglo je, ako netko još ne zna, natkrivena zimska terasa, koju je na trgu postavila tvrtka Tomislava Horvatinčića.

Najnoviji Horvatinčićev građevinski pothvat izazvao je ogorčenje i prosvjede građana, pa je Bandić došao na lice mjesta cjelokupnoj javnosti objasniti o čemu se radi. Ruglo će, rekao je, biti uklonjeno do petka navečer, a odgovorne osobe, koje su izdale rješenja za postavljanje natkrivene terase će, kako je rekao, idućeg tjedna biti sankcionirane, odnosno suspendirane.

“Ne može se kuća raditi na Cvjetnom trgu, jer ovo je kuća, a ne terasa”, rekao je Bandić, ističući da to ne bi dozvolio ni svojoj majci.

Međutim, čini se da građane baš i nije odobrovoljio žurnom reakcijom i odlučnim stavom. Na njegovom Facebook profilu, ispod fotografije s Cvjetnog trga, u komentarima se mogu pročitati mišljenja da je sve to Bandićev igrokaz!

“Odličan plan, nakon debakla na izborima, pada popularnosti, odlična stvar za vraćanje popularnosti. Kao nije se znalo, pa nitko ne može mrdnuti u gradu da ne dobi odobrenje od Vas”, piše Bandiću jedan korisnik Facebooka.

Drugi se nadovezuje s tvrdnjom da je Bandić loš gradonačelnik kad mu ovakav projekt niče u samom srcu Zagreba, a on gluh i slijep te (se) na kraju pita: “A da se nije digla halabuka kaj bi onda bilo?”

Foto: Facebook/Milan Bandić