Foto: Press

U subotu, 22. travnja u 11:00 sati na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) dođite na druženju ususret Svjetskom veslačkom kupu, s našim proslavljenim veslačima, olimpijcima Braćom Sinković, Damirom Martinom, sestrama Jurković i braćom Lončarić, pozivaju organizatori.

Zagrebu je od strane Međunarodne veslačke federacije (World Rowing) po drugi put ukazana čast organiziranja regate Svjetskog veslačkog kupa, najvećeg veslačkog natjecanja nakon Svjetskog prvenstva. Regata će se održati pod pokroviteljstvom Grada Zagreba od 05. do 07. svibnja 2023. na veslačkoj stazi na Jarunu u Zagrebu, a naši najbolji veslači braća Sinković i Damir Martin dobit će priliku na “domaćem terenu” publici prezentirati svoje vrhunske domete u svjetskom veslanju.

Promocija i najava ovog velikog sportskog događaja održat će se, simbolično, na sam Dan planete Zemlje u suradnji s neprofitnom nevladinom organizacijom za zaštitu prirode WWF Adria, koja djeluje kao dio globalne mreže WWF-a (World Wilde Fund for Nature) i partner je Međunarodne veslačke federacije (World Rowing).

Sa sve većim pritiscima na naš okoliš i bezbrojnim stručnjacima koji nas upozoravaju na nadolazeće krize, vrijedi zapamtiti da postoji samo jedan prirodni resurs o kojem ovisi sav život na našem planet, a koji većina nas uzima zdravo za gotovo – voda. Podizanjem svijesti o mnogim problemima koji se odnose na čistu vodu, veslači su viđeni kao “veleposlanici” za cilj koji utječe na svako ljudsko biće na našem planetu.

Ovom akcijom, naši veslači pokazuju kako stoje iza svojih uvjerenja.

Uključite se na bilo koji način, upoznajte najbolje svjetske veslače i dajte im podršku da nastave svoj dominantan niz. Svojim prisustvom ćete doprinijeti promociji sporta, ali i podizanju svijesti o čak 2,2 milijarde ljudi na svijetu koji nemaju pristup čistoj vodi.