BANDIĆ OBJAVIO: GUP na dnevnom redu Gradske skupštine tek u veljači

cijela oporba dva tjedna radila pritisak da GUP ne smije ići po hitnom postupku na sljedeću sjednicu
Foto: Zagreb.hr

Izmjene Generalnog urbanističkog plana ipak se neće naći na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine zakazane za ponedjeljak. Ta točka dnevnog reda, dakle, ipak neće ići u Skupštinu po hitnoj proceduri.

Objavio je to na konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ističući da time želi izbiti posljednji adut onima koji ga prozivaju da namjerava taj dokument usvojiti na brzinu.

Bandić je rekao kako je u njegovoj glavi i glavama suradnika sazrijela odluka da se GUP, kao jedina točka, uvrsti na posebnu sjednicu. A ta posebna sjednica trebala bi se održati tek 6. veljače iduće godine.

“Ako smo čekali tri-četiri godine, onda možemo čekati još mjesec i pol dana”, rekao je Bandić.

Gradska oporba, koja je dva tjedna ustrajala na tome da GUP ne smije ići po hitnom postupku, zadovoljna je ovakvim razvojem događaja.

“Očito je HDZ javio Bandiću da ipak neće glasati 9. prosinca da se GUP uvrsti na dnevni red pa je Bandić bio primoran da ga povuče. Tako da unatoč Bandićevim riječima, kad mu je Ministarstvo drugi put uskratilo suglasnost, da će GUP biti usvojen početkom prosinca – to se neće dogoditi! GUP mora ići u redovnu proceduru na neku sljedeću sjednicu Skupštine”, objavio je gradski zastupnik Tomislav Tomašević na svom Facebook profilu. (I.M.)