Bandić obišao Novi Zagreb, u Lučkom položio kamen temeljac za novi objekt Doma zdravlja

Bandić obišao Novi Zagreb, u Lučkom položio kamen temeljac za novi objekt Doma zdravlja
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas lokacije u gradskim četvrtima Novi Zagreb – istok i Novi Zagreb – zapad.

Obišao je tako objekte NK Sava Jakuševec na kojima su početkom ožujka završeni radovi. Riječ je o sanaciji i energetskoj, pri čemu je vanjska drvena stolarija zamijenjena novim PVC prozorima, izvedena je toplinska zaštita ovojnice grijanog prostora, sanirani su kosi krov objekta, dimnjak, horizontalna i vertikalna odvodnja te je prekinut dotok kapilarne vlage u objekt iz okolnog tla. 

Izvedena je i sanacija unutarnjih prostora i postavljena nadstrešnica nad vanjskim stubištem. Osim toga, radovi su obuhvatili i sanaciju pristupa objektu od strane igrališta, a na glavnom terenu je saniran travnjak. Na sjeverozapadnom dijelu parcele uređeno je pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom i rasvjetom.

“Danas smo došli ovdje vidjeti što je napravljeno, a što sve još treba napraviti”, rekao je gradonačelnik Bandić te najavio kako je u planu do polovice naredne godine, a sukladno potrebama građana, izgraditi još jedan novi teren te u roku od 20 dana ukloniti nedostatke na postojećem.

Dodao je i da je južno od objekta NK Sava ostavljena prazna parcela za gradnju crkve. “To je stvar dogovora s Kaptolom, i tu ne mogu govoriti o rokovima”, dodao je Bandić

Dječje igralište u Svetoj Klari

Djeca u Svetoj Klari dobila su koncem prošle godine novouređeno igralište, koje je danas obišao i gradonačelnik.

Bandić obišao Novi Zagreb, u Lučkom položio kamen temeljac za novi objekt Doma zdravlja
Foto: Zagreb.hr

Radovi su obuhvaćali uređenje staza, ograđeno je igralište i postavljena su vrata. Posađeno je 20 novih stabala te uređeno 800 m2 travnjaka. Postavljeno je i 10 novih sprava za igru, a ispod svih sprava postavljena je i antitraumatska podloga. Ukupno je postavljeno 13 klupa za sjedenje, jedan stol i tri nova koša za smeće.

Igralište je uvijek puno, i baš je ono što je Svetoj Klari trebalo, rekao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Svete Klare Boris Kihak te dodao kako je, uz ovo, uređeno i jedno manje igralište u Čavoglavskoj ulici. 

“Ukupna vrijednost radova iznosila je oko 1,7 milijuna kuna”, istaknuo je predsjednik Vijeća Gradske četvrti  Novi Zagreb – zapad Jadranko Baturić objasnivši da moderno uređeno igralište sad čini srce ovog najvećeg zagrebačkog prigradskog naselja.

Dom zdravlja Lučko

Nakon što su pred mjesec dana počeli radovi na uklanjanju starog objekta Doma zdravlja Zagreb Centar u Lučkom, gradonačelnik Milan Bandić danas je položio kamen temeljac za novi objekt Doma zdravlja Lučko. 

“U ovom domu zdravlja će raditi dva tima obiteljske medicine, jedan tim dentalne medicine te po prvi put u ovom dijelu grada – jedan tim pedijatrije”, objasnio je gradonačelnik Bandić te istaknuo važnost ovog objekta jer njemu gravitira preko 20.000 građana – iz Lučkog, Hrvatskog Leskovca, Ježdovca, Blata te dijela Stupnika. 

“Građani Zagreba za sve ovo će izdvojiti do 15 milijuna kuna”, rekao je gradonačelnik te najavio otvorenje objekta prije ljeta 2020.

Podsjetimo, riječ je o objektu površine 800 četvornih metara na dvije etaže s pristupom za osobe s invaliditetom, a u kojem će raditi 40 zaposlenika u dvije smjene. U novoizgrađenom Domu zdravlja Lučko bit će smještene ambulante, ordinacije i ljekarna.