Bandić i Marino u Rimu razgovarali o suradnji dvaju glavnih gradova

U sklopu dvodnevnog službenog posjeta Rimu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se danas s gradonačelnikom Rima Ignaziom Marinom, te je tako upisan kao prvi gradonačelnik kojeg je Marino primio u svom novom mandatu.

bandic-u-rimu

U srdačnom razgovoru u rimskoj Gradskoj upravi bilo je riječi nastavku dosadašnje i razvoju daljnje suradnje glavnih gradova Hrvatske i Italije te intenciji da suradnja, pogotovo nakon potpisivanje Izjave o namjeri u ožujku 2012., bude još konkretnija. Gradonačelnici žele ojačati suradnju gradova u ostvarivanju zajedničkih interesa i unapređivanju područja ključnih za razvoj njihovih gradova.

Gradonačelnici glavnih gradova Hrvatske i Italije razmijenili su iskustva o modelima upravljanja gradovima te dogovorila da predstavnici Rima posjete Zagreb kako bi se informirali o radu Kontrolnog ureda i Zagrebačkog Holdinga jer bi gradonačelnik Marino takvu komunalnu tvrtku htio osnovati i u Rimu.

Prvi čovjek rimske izvršne vlasti čestitao je gradonačelniku Bandiću na ulasku Hrvatske u EU i na nagradi za mobilnost koju je Zagreb dobio ove godine. Uz zahvalu, gradonačelnik Bandić uputio je rimskome kolegi poziv da, s najbližim suradnicima, 27. rujna posjeti Zagreb u prigodi gostovanja Bečke filharmonije, kada se očekuje i dolazak bečkog gradonačelnika Michaela Häupla.

Gradonačelnik Bandić sinoć je, na poziv veleposlanika RH u Italiji Damira Grubiše, u zgradi veleposlanstva, prisustvovao svečanosti proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.