Azil Dumovec ukrašen grafitima zahvaljujući ekipi Pimp my pump‏

dumovec_grafiti

Azil Dumovec odsad je dom najnovijeg projekta grupe Pimp my pump. Veliki zid skloništa ukrašava originalni grafit koji prikazuje dva simpatična psa i plemenitu poruku koja potiče odgovorno postupanje prema kućnim ljubimcima.
[AdsWithin]
Pimp my pump rado su se odazvali pozivu azila Dumovec da oplemene prostor skloništa jer su dosad nebrojeno puta sudjelovali u raznim humanitarnim akcijama i projektima. Boris Bare, osnivač ove udruge ujedno je i autor zanimljivog ‘psećeg’ vizuala.

Ni velike vrućine nisu omele dečke iz Pimp my pump da svoju ideju pretoče u pravo umjetničko djelo. Zid sad oslikan grafitima je dio velike zgrade u skloništu koja je privremeni dom gotovo 200 napuštenih pasa koji čekaju priliku za udomljenje.

Redovitim akcijama i programima edukacije radi se na podizanju svijesti građana o odgovornom postupanju prema kućnim ljubimcima. Uspjeh u svojem radu sklonište u velikoj mjeri duguje udomiteljima pasa i građanima koji redovito podržavaju ovakve akcije.

Također, ulaganjem u sam prostor skloništa, oplemenjuje se prostor u kojem životinje borave, čime se njihov boravak u azilu čini ugodnijim. Tako je u proteklih nekoliko godina izgrađena ograđena šetnica, agility poligon, sjenica, dodatni boksovi i dr.
Grafiti su samo posljednji dodatak, a nakon ove uspješne suradnje otvaraju se nove ideje kako uz pomoć grafita napraviti azil Dumovec još ljepšim.

Boris i Robert Kustos Ljubanović napisali su na svoj rad – Every dog deserves a home. Not every home deserves a dog. (Svaki pas zaslužuje dom. Ne zaslužuje svaki dom psa.) što je jasna poruka onoga što djelatnici i volonteri skloništa rade svakodnevno.

A kako je izgledao cijeli proces možete pogledati ovdje: