Autoklub Siget proslavio 40 godina svoga djelovanja

Autoklub Siget proslavio 40 godina svoga djelovanja
Foto: Press

Zagrebački Autoklub Siget jučer je, u nazočnosti brojnih uglednih gostiju,  obilježio 40. godišnjicu djelovanja.

Na svečanosti je bila i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, zatim izaslanik predsjednika Vlade RH Tomislav Mihotić, poznati nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, predsjednik HAK-a Slavko Tušek, sportski prijatelji predsjednika AK Siget Damira Škare  Dubravko Šimenc i Stojko Vranković, veterani nogometnog kluba Siget, kao i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Centra za vozila Hrvatske (CVH) i MUP-a.

Autoklub Siget proslavio 40 godina svoga djelovanja
Foto: Press

U sklopu događanja dodijeljene su i nagrade djelatnicima s najduljim radnim stažem, priznanja vodećim hrvatskim autoklubovima i partnerima te posebna priznanja Predsjednici Republike i predsjedniku HAK-a Slavku Tušeku.

Svečanost je otvorio daroviti dječak Marko Bošnjak s izvođenjem hrvatske himne.

U AK Siget, osnovanom 1978. godine, na početku je bilo učlanjeno samo 10 osoba, a danas je prerasla u najveći hrvatski autoklub s više od 35.000 članova.

“Dobra poslovna strategija uz 150 vrijednih djelatnika, članova Upravnog Odbora te Skupštine rezultirali su rekordom u povijesti svih autoklubova, pa se AK Siget danas može pohvaliti s više od 35.000 članova, uz 100.000 zadovoljnih korisnika godišnje”, ističe se u službenom priopćenju.

Autoklub Siget proslavio 40 godina svoga djelovanja
Foto: Press

“AK Siget mi je, uz olimpijsku medalju, najveće dostignuće u životu. Nije bilo uvijek jednostavno, no ponosan sam jer smo uspjeli pokazati da jedna udruga može, zahvaljujući velikom radu i zalaganju, postići veliki uspjeh i pozicionirati se kao lider u gotovo svim područjima kojima se bavi”, rekao je predsjednik AK Siget Damir Škaro.

Još jedna od uspješnih djelatnosti svakako je i Autoškola Siget, najveća u Hrvatskoj, sa 27 instruktora i više od 1100 kandidata godišnje. Na temelju velikog interesa i mnogobrojnih upita građana, uskoro će otvoriti i drugu autoškolu u zagrebačkom naselju Špansko.

Djelatnost Pomoć na cesti bilježi 10.000 intervencija godišnje, a u floti se nalaze moderno opremljena vozila, koja su na raspolaganju građanima 365 dana u godini. Tu je i Stanica za tehnički pregled, također najveća u Hrvatskoj, s oko 42.000 pregleda godišnje, a uspjeh bilježi i Agencija za zastupanje u osiguranju.

Od 2006. godine turizam postaje strateška djelatnost AK Siget, a trenutno posjeduju u charteru dvije jedrilice i jedan katamaran.

U tijeku su još dva projekta: izgradnja luksuznog kampa kod Senja, čiji se završetak radova planira krajem ove godine te izgradnja naselja mobilnih kućica u Orebiću.

Proslava je uz pjesmu sjajne klape Kampanel nastavljena do kasnih večernjih sati.