Apel Zaklade Ana Rukavina: Pazite kakve mailove prosljeđujete!

zaklada-ana-rukavinaMnogi među nama bez puno razmišljanja prosljeđuju svim prijateljima i poznanicima mailove u kojima netko moli za neku pomoć. Najčešće je riječ o bolesnim i siromašnim ljudima.
Međutim, pri tome često šire informacije koje odavno nisu aktualne ili, što je još gore, koje nikada nisu ni bile aktualne iz jednostavnog razloga što je riječ o vrlo neukusnim šalama, podvalama.
Povod za ovo “predavanje” je demanti koji je danas objavila Zaklada Ana Rukavina u kojem stoji:

“Danas smo imali mnogobrojne pozive građana da se putem e-maila traži krvna grupa AB+ za oboljelog Tomislava Miletića. E-mail je od 2007. godine i molimo sve građane da ga sada zanemare!
Početkom 2007. godine zamoljeni smo da proslijedimo e-mail sa zamolbom da se traže darivatelji krvi krvne grupe AB+ zbog hitnog liječenja Tomislava Miletića, oboljelog od leukemije. Zaklada se rado odazvala ovom pozivu. Naknadno smo čuli da je Tomislav dobro i da je izliječen.
Nakon tog prvog apela svake godine po nekoliko puta, netko taj isti mail ponovno šalje i na taj način bespotrebno angažira ljude dobre volje koji nam se javljaju sa željom da pomognu, stvarajući svima veliki problem.
To isto se dogodilo i danas kada je e-mail poruka počela ponovno kružiti internetom i Facebook stranicama. Stotine ljudi zovu stvarajući problem svima koji su navedeni u e-mailu kao kontakti.
Molim Vas da vjerodostojnost apela koji primite, I šaljete dalje u dobroj namjeri i želji da pomognete, SVAKAKO PRIJE TOGA PROVJERITE!!!”