Ansambl LADO kreće na svoju tradicionalnu božićnu turneju

Ansambl LADO kreće na svoju tradicionalnu božićnu turneju tijekom

Ansambl LADO danas kreće na svoju tradicionalnu božićnu turneju tijekom koje će održati koncerte u Šibeniku, Otočcu, Rijeci, Sv. Ivanu Zelini, Zagrebu i Varaždinu.

Jednosatni božićni program pod nazivom Srićna noć je prispila priredili su umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac i glazbeni voditelj – dirigent Bojan Pogrmilović. Program sadrži 19 glazbenih brojeva u obradi nekih od najpoznatijih glazbenih aranžera – Bože Potočnika, Tomislava Uhlika, Ivice Ivankovića, Dražena Kurilovčana, Joška Ćalete, Dinka Fia, Zorana Jakunića i Branka Ivankovića.

Na repertoaru se nalaze svima dobro poznate hrvatske božićne pjesme kao što su Veselje ti navješćujem, Oj djetešce moje drago i Radujte se narodi, ali i široj publici manje poznate obrade božićnih pučkih popijevaka i napjeva koji pripadaju starinskom sloju hrvatske tradicijske i crkvene pučke glazbene prakse. Tako će se čuti poznati i manje poznati božićni napjevi Hrvatskog zagorja, Turopolja, Slavonije, Baranje, Međimurja, Gradišća, Dalmacije i Dubrovnika.

Uoči riječkog koncerta, u 17.30 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka glazbenici Ansambla LADO održat će prezentaciju tradicijskih glazbala. Za dolazak na koncert i prezentaciju tradicijskih glazbala potrebno se prijaviti na mail info@ppmhp.hr do 15. prosinca 2021. u 15 sati.

Advent u Ladu

U sklopu manifestacije Advent u Ladu koji se održava u sklopu Adventa u Zagrebu LADO je uvrstio još jedan datum koncerta. Uz već popunjeni termin 18. prosinca, božićni koncert moći će se pogledati i 23. prosinca u dvorani Ansambla LADO na Trgu Republike Hrvatske 6a s početkom u 19 sati. Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno se prijaviti putem obrasca objavljenom na bit.ly/Advent_u_Ladu-bozicni-23_12_2021.

Za koncerte koji će se održavati u Ladovoj dvorani bit će potrebno pokazati važeću EU digitalnu COVID potvrdu i identifikacijsku ispravu. Brzi antigenski test moći će se po cijeni od 60 kuna napraviti na punktu u prostorima Ansambla LADO.

Raspored koncerata:

14.12. – Šibenik, Kuća umjetnosti Arsen, 20 sati
15.12. – Otočac, Župa Presvetog Trojstva, 18 sati
16.12. – Rijeka , Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, 19.30 sati
18.12. – Advent u Ladu, Zagreb, 19 sati
17.12. – Sv. Ivan Zelina, Crkva sv. Ivana Krstitelja, 19 sati
20.12. – Zagreb, Župa Sv. Antuna Padovanskog, 20 sati
21.12. – Varaždin, Varaždinska katedrala, 20 sati