AKO TRAŽITE (BOLJI) POSAO: Na FER-u najveći sajam high-tech poslova u Hrvatskoj

fer-Job-Fair

Zagrebački FER u ponedjeljak i utorak (9. i 10. svibnja 2016.) udomit će najveći sajam poslova u Hrvatskoj Job Fair 2016. (http://jobfair.fer.unizg.hr) na kojem očekuje rekordnih 2000 studenata. Po uzoru na glasoviti MIT Career fair zagrebački FER je u suradnji sa studentskim udrugama KSET i BEST okupio 47 najprestižnijih hrvatskih high-tech poslodavaca.

Studenti će moći iz prve ruke doznati gdje i kako pronaći posao na razvoju svemirskih tehnologija, IoT-a, računalnih igara, big date, mobilnih aplikacija, umjetne inteligencije te mnogim drugim područjima za koja vlada veliki interes hrvatskih i stranih velikih kompanija, ali i startupa.

Poseban partner sajma je najpoznatiji hrvatski startup, tvrtka Rimac Automobili, koja će uz prezentaciju svog poslovanja, na FER dovesti i simulator vožnje najbržeg električnog automobila na svijetu Concept One-a te svoj električni bicikl Greyp!

Od velikih međunarodnih igrača na FER-ov Job Fair 2016. dolaze internetski div Google i najveća softverska kompanija na svijetu Microsoft.

Glavna pozornost ove godine posvećena je prilikama kod poslodavaca u Hrvatskoj, a opseg hrvatske IT industrije koji će se predstaviti na FER-u najveći je dosad. Prilike u analitici i cloud tehnologijama studentima će predstaviti tvrtke Acceleratio, Poslovna inteligencija i Comminus.

Rad na web platformama predstavit će HR Cloud i Farmeron. O razvoju web i mobilnih aplikacija govorit će FIVE, Infinum, Microblink, Trikoder i Undabot. Kako je to razvijati simulacije za automobilsku industriju predstavit će CetiTec i AVL-AST.

Na sajmu će se predstaviti niz velikih ICT igrača: IN2 grupa ili tvrtka s najviše zaposlenih IT stručnjaka u Hrvatskoj, zatim SedamIT, SPAN, Megatrend, Agrokorov mStart, CS Computer systems, Inceptum i član grupe Hrvatski telekom Combis. Prilike za rad u hrvatskoj gaming industriji predstavit će Hrvatska lutrija, CROTEAM i Nanobit. Kako je to razvijati svemirske tehnologije iz Hrvatske pokazat će Amphinicy technologies. O razvoju IoT uređaja i platformi kao i razvoju hardvera govorit će REC, Xylon, Mikroprojekt, Montelektro i Jungheinrich. Programerske poslastice najavili su Dream Implementation, Degordian i TIS. O blockchainu i bitcoinu te kakve su vam prilike da radite na takvim poslovima govorit će Intesa Sanpaolo Card, Zagrebačka banka, CloudSense, AdCumulus i ClickAttack. O najvrućem pitanju u IT industriji danas, sigurnosti, na Job Fairu će govoriti ReversingLabs, Infigo, Verso, Altima i Tehnomobil. Prilike u telekom industriji predstavit će Hrvatski telekom, Iskon, Vipnet i Ericsson.

Na Job Fair dolazi globalno najveća hrvatska IT kompanija Infobip iz Pule.

Sajam će završiti sa panelom “Startupi, inkubacija & uspjeh” na koji dolaze najpoznatiji poslovni anđeo Saša Cvetojević, voditelj najvećeg coworking prostora u Hrvatskoj HUB385, Luka Sučić, osnivač GIS Clouda Dino Ravnić i direktor marketinga Omega softwarea Filip Fučić. Oni će studentima pričati o vlastitim startup iskustvima, kako onim uspješnim tako i neuspjepšnim, a sve kako bi studentima dali punu sliku onoga što je potrebno da bi startup postao globalno uspješan. Za studente je ulaz na sajam besplatan. (M. Petković)

Foto: Press