ADVENT U ZAGREBU: Čarolija uskoro počinje, sve detalje ovogodišnjeg izdanja doznat ćemo u petak!

Advent u Zagrebu
Foto: Davor Rostuhar / TZGZ

Prosinac je u Zagrebu za mnoge najljepši mjesec u godini. Tome, naravno, najviše pridonosi Advent u Zagrebu, u čijem znaku će od početka prosinca do prvih dana siječnja živjeti cijeli grad.

Advent u Zagrebu tri je godine zaredom izabran najljepšim u Europi. No, njegovi se sadržaji i dalje obogaćuju pa je dolazak u Zagreb u adventsko vrijeme u kalendaru mnogih turista upisan mjesecima unaprijed.

Bogati sadržaji na trgovima i ulicama središta grada, prekrasno klizalište, glazba svih žanrova, sjajna ugostiteljska ponuda i romantično uređeni parkovi i trgovi tek su dio adventskog ugođaja.

Zagrebačka će adventska bajka ove godine posjetitelje iznenaditi i mnogim novostima, sve bogatijim mogućnostima za zabavu i užitak. Uz jedinstven ugođaj, tome će pridonijeti i prigodne kazališne, koncertne i druge predstave te odlična gastronomska i trgovačka ponuda.

Većina se adventskih lokacija nalazi u samom središtu grada i blizu su jedna drugoj te su – bilo da se radi o Donjem gradu bilo o romantičnom Gornjem gradu – tematski različite. Tako će sadržaje po svojem ukusu naći oni željni romantičnog putovanja u prošlost, oni čvrsto vezani uz sadašnjost, ali i ljubitelji modernih zvukova i umjetničkih izričaja.

Za vrijeme Adventa sve je više inozemnih i domaćih gostiju u gradu pa statistika bilježi da ih je prošle godine bilo oko 140 tisuća.

Blagdanskoj atmosferi pridonosi i činjenica da stanovnici grada intenzivno posjećuju adventska događanja i s njima žive, tako da je cijeli grad u njegovom ozračju.

Za petak je zakazana konferencija za novinare na kojoj će gradonačelnik Grada Zagreba i predsjednik TZGZ Milan Bandić, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld i ministar turizma Gari Cappelli predstaviti manifestaciju Advent u Zagrebu 2019.

Komentari