PLINSKI RAT U ZAGEBU: Tomašević objavio novi poziv građanima, javio se i Međimurje-plin s boljom ponudom!

Foto: Pixabay

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislava Tomašević podsjetio je danas građane Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića da je rok za slanje zahtjeva i ugovora za ostanak u GPZO-u do 23. rujna 2024. u ponoć.

“Ukoliko građani do tog roka ne uspiju poslati potpisani zahtjev i ugovor, dovoljno je iskazati interes GPZO-u popunjavanjem formulara na web stranici GPZO-a do 23. rujna u ponoć, i ti će se zahtjevi također obrađivati” istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

Što se tiče sustava kotlovnica u višestambenim zgradama gradonačelnik je naglasio da se zbog specifičnosti načina isporuke i obračuna plina, odluku o odabiru opskrbljivača vlasnici stanova trebaju donijeti kolektivno, a zahtjev podnosi predstavnik suvlasnika. Za ostanak na tržišnoj usluzi GPZO-a, predstavnici suvlasnika trebaju dostaviti potpise natpolovične većine suvlasnika višestambene zgrade o odabiru opskrbljivača, stoji u priopćenju Grada Zagreba.

Korisnički centri GPZO-a na adresi Radnička cesta 1 te Zagrebačkog holdinga na adresi Ulica grada Vukovara 41 rade i subotom i to od 9 do 18 sati, a u ponedjeljak, 23. rujna svi centri rade od 8 do 19 sati, ističe se u prioćenju.

HRT javlja da iz Međimurje-plina sada nude nižu cijenu usluge nego što ju je ponudila zagrebačka Gradska plinara.

“Mi smo u obvezi od 1. listopada isporučivati plin u javnoj usluzi po cijeni koja je utvrđena metodologijom od strane HERA-e. Dakle, to je cijena koja je nama na neki način zadana (52,2 eura po MWh, bez vladinih subencija i bez PDV-a, op. a.) Ono što smo mi već najavili, a to je da ćemo mi iza toga građanima, odnosno kupcima plina na području grada Zagreba ponuditi 20 centi nižu cijenu u odnosnu na cijenu u javnoj usluzi (52,2 eura po MWh, bez vladinih subencija i bez PDV-a, op. a.). Ali to moramo prije svega odraditi poslije ovih ugovora u javnoj usluzi”, istaknuo je Nenad Hranilović, direktor Međimurje-plina.

Podsjetimo, zagrebačka plinara nudi tržišnu cijenu te želi zadržati dosadašnje kupce nudeći cijenu plina 10 centi jeftinije od Međimurje-plina. Sada će Međimurje-plin nuditi 20 centi nižu cijenu, odnosno 10 centi nižu od zagrebačke plinare (cijene se odnose na 1 MWh potrošnje plina, op.a.)