ZAGREB ADVENT RUN: Kostimirani trkači iz 29 zemalja svijeta trče protiv dijabetesa

ZAGREB ADVENT RUN: Kostimirani trkači iz 29 zemalja svijeta trče protiv dijabetesa
Foto: Press

Mnoštvo trkača kostimiranih u vilenjake, sobove, Djedove Božićnjake i druge likove iz mašte i ove će godine protrčati najatraktivnijim adventskim lokacijama u sklopu jedinstvene utrke Zagreb Advent Run.

Kostimirani sudionici, njih čak 2.835 iz 29 zemalja svijeta trčat će u nedjelju, 16. prosinca s početkom u 10 sati. Start i cilj utrke su u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela The Westin, a mnogobrojni sudionici, okupljeni u čarobnoj atmosferi zagrebačkog Adventa, čine idealnu priliku za turističkom promocijom grada Zagreba koji je ujedno i suorganizator ove utrke.

ZAGREB ADVENT RUN: Kostimirani trkači iz 29 zemalja svijeta trče protiv dijabetesa
Foto: Press

Utrka Zagreb Advent Run okupit će maštovito kostimirane sudionike koji će trčati ili hodati (Nordic Walking) 5 ili 10 km najatraktivnijim zagrebačkim lokacijama poput Trga bana J. Jelačića, Ilicom te najljepšim zagrebačkim parkom Zrinjevcem. Najbolji i najkreativniji kostimi bit će nagrađeni, a svi sudionici utrke nosit će posebno dizajnirane kapice Djeda Božićnjaka u plavoj boji kojom se obilježava borba protiv dijabetesa, ali i službenoj boji grada Zagreba. 

Utrka je jedini sportski događaj zagrebačkog Adventa, a za sudjelovanjem u njoj potrebno je ponijeti dobru volju te najluđi kostim. Dodatna posebnost ove utrke je njezin humanitarni karakter koji je ove godine posvećen podizanju razine svijesti o dobrobiti tjelesne aktivnosti za oboljele od dijabetesa.

Stoga će i dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke biti doniran Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora programima i projektima koje Savez provodi. Organizatori utrke su tvrtka Run Croatia i vodeća hrvatska agencija za odnose s javnošću i integrirano komuniciranje Millenium promocija, dok je suorganizator Grad Zagreb.

ZAGREB ADVENT RUN: Kostimirani trkači iz 29 zemalja svijeta trče protiv dijabetesa
Foto: Press

Zbog provođenja mjera osiguranja na dan utrke, 16. prosinca, doći će do izmjena regulacije prometa užeg gradskog središta. Promet će se zatvoriti u prijepodnevnim satima središnjim dijelom grada kojim utrka prolazi:  Ulica Isidora Kršnjavog – Žerjavićeva – Petrinjska – Đorđićeva – Zrinjevac – Praška – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica, Krajiška – Kordunska – Klaićeva – Primorska – Deželića – Kačićeva – Kršnjavog. Organizatori utrke unaprijed se ispričavaju građanima zbog mogućih neugodnosti koje će prouzročiti ovakav prometni raspored, ali imajte na umu da se trči za humanitarni cilj.

Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here