Zrinjevac intimno – Sutra promocija monografije

U subotu 20. rujna od 14 do 16 sati održat će se predstavljanje monografije nastale povodom 140 godina parka Zrinjevac.

ZRINJEVAC_intimno_photo_01

Ciklusi i serije fotografija Božidara Prezelja posvećeni parku Zrinjevcu u Zagrebu, nastajali su tijekom zadnje dvije godine a inspiracija je za navedene serije fotografija upravo u ovom trenutku velikim dijelom u činjenici kako se u 2013. godini navršila 140-ta obljetnica osnivanja najstarijeg i najvećeg zagrebačkog parka.

Božidar Prezelj, čija je stalna adresa upravo Zrinjevac, svojim senzibilitetom stvorio je fotografije koje su ukradeni trenuci u užurbanom gradskom ritmu. Želio je pokazati raskošnu ljepotu Zrinjevca na tragu drugih velikih parkova u europskim metropolama, poput Beča, Pariza ili Londona, ali i neke tihe, intimističke, meditativne trenutke između njega i parka.

Za oblikovanje i urednički dio monografije pobrinuo se Vinko Pašalić, kreativni direktor HAND dizajn studija. Priču o Zrinjevcu kroz fotografije Božidara Prezelja ispričala je autorica teksta Iva Koerbler.

Predstavljanje monografije ‘na licu mjesta’ je tim zanimljivije, a izložba se nakon predstavljanja na Zrinjevca seli u aulu Gradskog poglavarstva gdje će je građani moći pogledati naredna tri tjedna. Građani će moći uživati u nastupu Jasne Bilušić te gastronomskim delicijama koje također zaokružuju ovu prekrasnu zagrebačku priču.