Životinjski kutak – idealno mjesto za sva životinjska pitanja

Otkad je malo više od godinu dana otvoren Životinjski kutak, informativni centar o životinjama grada Zagreba, gotovo svaki dan se građanima Zagreba nude zanimljivi besplatni sadržaji.

zivotinjski-kutak

Tu su i uobičajene informacije koje mogu dobiti – kako udomiti kućnog ljubimca, olakšati potragu za izgubljenim kućnim ljubimcima, informirati se o programima i životinjama Zoološkog vrta, radu udruga za zaštitu životinja, prijaviti uočene nepravilnosti u postupanju sa životinjama na prostoru Grada, dobiti valjane informacije o suživotu sa divljim životinjama na prostoru grada, itd.

Ponedjeljkom je organiziran ‘Mačji ponedjeljak’, kad se promovira udomljavanje napuštenih maca, zatim ‘Svaki tjedan pas jedan’ kada petkom u Životinjski kutak dolaze psi iz azila Dumovec, spremni za udomljavanje. I ponedjeljkom i petkom, građani mogu upoznati napuštene kućne ljubimce koji traže udomitelje. Odnedavno se sa ljubimcima u Životinjskom kutku druže štićenici udruge Ozana i umirovljenici iz obližnjeg umirovljeničkog doma.

Svake srijede organizirana je ‘Egzotična srijeda’ gdje se može pogledati i saznati više o zmijama, paukovima, škorpionima i brojnim drugim egzotičnim ljubimcima.

Svake pak subote je organiziran maštovit i kreativan program za posjetitelje, a brojna djeca već znaju da je subota pravo vrijeme za vidjeti što se novo događa u Životinjskom kutku.

Svi sadržaji su besplatni, omogućava se brojnim građanima druženje, upoznavanje rada brojnih udruga, promocija svih ‘živoinjskih’ događanja i sl.