Žičara ponovo u pogonu 2017., izgradnja će se financirati iz fondova EU-a

Prema najavi predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora, nova sljemenska žičara, koja će zamijeniti staru žičaru zatvorenu prije osam godina zbog kvara, trebala bi proraditi 2017. godine.

zicara_nova

Kosor predlaže osnivanje posebne ustanove “Sljeme Medvednica” koja bi se izdvojila iz ustanove za sportske objekte i bavila se završetkom izgradnje žičare.

“Već osam godina Zagrepčani i turisti ne mogu žičarom otići na Sljeme. Turističke brojke za Zagreb su stvarno dobre, ali turistima se nešto mora i ponuditi ako želimo da taj rast bude veći. Mnogi gradovi u Europi i Americi bili bi presretni da imaju Medvednicu kao dio grada”, izjavio je Kosor za Hinu.

Iako se tvrdi da je problem u imovinsko-pravnim odnosima na zemljištu gdje bi bila podzemna garaža za automobile, odakle bi žičara kretala prema Sljemenu, Kosor ističe da on ne vidi problem osim ako netko “igra igru napuhavanja cijene zemljišta”. Podsjeća da je zemljište je u djelomičnom vlasništvu lokalnog stanovništva, dijelom u rukama onih koji su ga kupili s namjerom da ga za potrebe žičare skupo preprodaju. Dijelom je vlasnik i Zagrebački holding, dodao je i istaknuo da želi izbjeći špekulacije zemljištem.

Sabor je 2007. godine usvojio Zakon o žičarama u kojem stoji da su žičare od javnog interesa, te se imovinsko-pravna pitanja mogu rješavati putem izvlaštenja.

“Znači, padaju u vodu sve te špekulacije kako su imovinsko-pravni problemi tako veliki da se ne mogu riješiti. Mogu, i to izuzećem i izvlaštenjem”, poručio je Kosor, kazavši da se bar dvije trećine tog projekta može financirati sredstvima fondova EU.

Ako Gradska uprava prihvati prijedlog da se do ljeta riješe imovinsko-pravni odnosi te da se projekti, koji su već dijelom napravljeni, hitno apliciraju za dobivanje sredstava iz fondova EU, radovi na žičari mogli bi početi već početkom iduće godine, a sve bi moglo završiti u ovom mandatu, do lipnja 2017., procijenjuje se.

zicara_karta